Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2020. 20:06   >>  20:07 2

DPS NIKŠIĆ

Vukićević predsjednik, Burić potpredsjednik

Novi predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Nikšiću je Zoran Vukićević, dosadašnji direktor Centra za socijalni rad za Nikšić, Šavnik i Plužine. Opštinski odbor je na danas održanoj sjednici jednoglasno, na prijedlog Predsjedništva DPS-a, podržao Vukićevića za predsjednika i Marka Burića za potpredsjednika, saopšteno je iz te stranke.

Iako je po Statutu DPS-a Vukićević mogao volonterski da obavlja funkciju predsjednika OO DPS Nikšić, odlučio je da odmah podnese ostavku na mjesto direktora Centra za socijalni rad.

“Ovim činom želim da izbjegnem sve potencijalne situacije u kojima bi neko eventualno prepoznao sukob interesa, kao i u potpunosti da se posvetim radu u partiji. Smatram da je ovo odgovoran pristup funkciji koju preuzimam, ali i odgovoran odnos prema dosadašnjem poslu. Nastavićemo predano da radimo u Nikšiću, a cilj nam je da pokažemo da smo i dalje bez sumnje najbolji i najkvalitetniji izbor u ovom gradu”, istakao je Vukićević.

Zoran Vukićević je rođen 1965. godine u Nikšiću. Osnovnu i srednju školu završio je u Nikšiću, dok je Fakultet političkih nauka – smjer Socijalni rad i socijalna politika završio u Beogradu. U periodu od februara 1995. do februara 1996. godine obavljao je pripravnički staž u Centru za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik. Od 1997. godine do 2007. godine bio je radno angažovan u Javnoj ustanovi Dom starih “Grabovac” – Risan, na radnom mjestu socijalnog radnika. Od 2007. godine do 2018. godine obavljao je funkciju direktora iste ustanove. Od marta 2018. godine nalazi se na mjestu direktora JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik. Član je Glavnog odbora DPS Crne Gore i Izvršnog odbora Opštinskog odbora DPS Nikšić.

Potpredsjednik Marko Burić rođen je 1987. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu političkih nauka u Podgorici završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije. Zvanje magistar političkih nauka usmjerenje novinarstvo stekao je 2012. godine. Honorarno je bio angažovan u TVCG od 2008. do 2009. godine, funkciju predsjednika Sportskog društva LIDER Fakulteta političkih nauka obavljao je od 2009. do 2010. godine. Jedan je od osnivača i urednika prvog studentskog portala u Crnoj Gori tragom.me, a u 2010. godini bio je PR Svjetskog univerzitetskog prvenstva u karateu. Od 2010. do 2011. bio je demonstrator na Fakultetu političkih nauka. U okviru programa Stručno osposobljavanje lica sa stečenim visokim obrazovanjem pripravnički je završio u Elektroprivredi Crne Gore, gdje je i danas zaposlen. Član je Izvršnog odbora DPS Nikšić i odbornik u SO Nikšić.

“Cilj novog rukovodstva DPS-a Nikšić je nastavak uspješne politike na lokalnom nivou, kao i priprema partije za pobjedu na predstojećim lokalnim izborima”, saopšteno je iz nikšićkog Odbora DPS-a.

Sjednica Opštinskog odbora DPS Nikšić održana je uz poštovanje mjera NKT.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније