Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

26. 10. 2020. 13:35   >>  13:35 2

BEČIĆ-URBAN

Nova većina opredijeljena za EU sistem vrijednosti

Opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena je ka evropskom sistemu vrijednosti, poručio je predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečića tokom sastanka s češkim ambasadorom, uz uvjerenje da će Češka nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju. 

On se danas sastao s Karelom Urbanom, češkim ambasadorom u Podgorici, sa kojim se saglasio da su bilateralni odnosi dobra osnova za dalje snaženje saradnje.

Bečić je iskazao zadovoljstvo kontinuiranim kvalitetom odnosa dvije zemlje. Sastanak je, između ostalog, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o važnosti saradnje na nivou parlamenata, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa.  

"Govoreći o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, predsjednik Bečić je naglasio da je opredijeljenost nove parlamentarne većine usmjerena ka evropskom sistemu vrijednosti i iznio uvjerenje da će Češka nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju", saopšteno je iz Bečićevog kabineta.

Ocijenivši da između dvije zemlje ne postoje otvorena pitanja, ambasador Urban iskazao je spremnost za dalje pružanje podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija.

On je naglasio da će postojeći bilateralni odnosi biti dobra osnova za snaženje saradnje dvije države kroz zajedničko NATO i buduće EU članstvo. Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u turizmu i ekonomiji.   

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније