Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

25. 10. 2020. 10:26   >>  10:27

SKUPŠTINA

Prva sjednica Administrativnog odbora u utorak

Administrativni odbor, na prvoj sjednici u utorak, pokrenuće postupak za utvrđivanje kandidata za predsjednika i članove stalnih odbora u Skupštini Crne Gore i razmatraće zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

 

Na dnevnom redu je izbor zamjenika predsjednika Odbora.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine, održanoj 20. oktobra, Milun Zogović iz Demokratskog fronta izabran je za predsjednika Administrativnog odbora.

Izbrano je još 12 njegovih članova, a koalicije i partije su zastupljene srazmjerno broju mandata u crnogorskom parlamentu.

Na dnevnom redu je donošenje rješenja o prestanku prava na zaradu, zbog prestanka funkcije poslanika i razmatranje zahtjeva pojedinih poslanika prošlog saziva za ostvarivanje prava na naknadu nakon prestanka funkcije.

Odbor će, kako je najavljeno, donijeti rješenja o o zaradi za poslanike u Skupštini Crne Gore novog saziva, koji profesionalno obavljaju funkciju.

Predviđen je i dogovor o zakazivanju posebne sjednice u vezi sa ostvarivanjem poslovničkih nadležnosti, metodu rada i o različitim gledištima poslaničkih klubova na ulogu i funkciju Administrativnog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније