Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 10. 2013. 08:08   >>  29. 10. 2013. 10:00 1

SAVJET DPS-u

Šabović: Obračunajte se međusobno partijski i politički

Prava istina o aferi “Snimak” se mora utvrditi i kada se to desi, mora se primijeniti zakon, smatra poslanik Socijaldemokratske partije SDP Džavid Šabović.

On je za Blic Crna Gora, govoreći o podršci rezoluciji DF-a o odgovornosti za izborne zloupotrebe, ocijenio da nije dovoljno da se DPS samo "raskusura" u okviru svoje partije, kako je to rekao predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić.

"DPS bi trebalo da se sa svojima, koji su pomenuti u "Snimku", obračuna i partijski i politički. Politička funkcija daje moć, ali veću daje državna funkcija, da to prevedem, mnogo je jače biti direktor Zavoda za zapošljavanje ili neke jake firme, nego politički direktor partije ili šef odbora", kazao je Šabović.

Na pitanje da li dugo traje njegovo "negodovanje" u partiji i da li je svoje stavove o raskidu koalicije sa DPS-om, stavio pred predsjedništvo kako je to ranije najavljivao, Šabović odgovara da nije usamljen. Uprkos tome što se tako čini, dodaje da svakim danom ima sve više istomišljenika, najprije u njegovoj partiji.

On tvrdi da nekoliko visokih funkcionera iz njegove partije, misle isto kao on i da se može pozvati na njih kad god želi, "taman ako bi ih to koštalo stolice".

"Ne mogu da prenesem medijima svaki kontakt sa biračima od kojih dobijam podršku. Bio sam prvi koji je rekao "ne" Filipu Vujanoviću kao kandidatu na posljednjim predsjedničkim izborima, poslije su me podržali. Od početka sam se zalagao da idemo samostalno na izbore, evo sad u četiri opštine idemo samostalno. To su sve samo neki od argumenta da nijesam usamljen", naveo je Šabović.

On kaže da SDP-u još malo treba da ono što pričaju na partijskim organima pretoče u djelo.

"Očekujem da će naredni parlamentarni izbori biti što prije, jer bi bilo šteta za Crnu Goru da se do redovnih izbora natežemo oko KAP-a, rebalansa, PDV-a, zakona euro po euro. Slično kao ja pričaju i ostali poslanici, samo sa nešto manje oktava", kaže Šabović.

Odbija ocjene da je "probni balon", kako se to nakon njegovih opservacija može čuti u javnosti. Tvrdi da govori ono što misli.

"Možda to uvijek nije bilo pametno, ali je moje. Glava mi ne služi samo za frizuru. Da moja partija nema demokratski aparat i razumijevanje za moje stavove, ne bih bio dio nje. Zapravo, ne bih bio ni u jednoj partiji, da neko bježi od mene", kategoričan je Šabović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније