Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

23. 10. 2020. 09:32   >>  09:32 7

ABAZOVIĆ I MASLENIKOV

Obaveza nove Vlade da unaprijedi odnose s Rusijom

Odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom su tradicionalni i potrebno ih je poboljšati u narednom periodu, zajednička je ocjena lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i ambasadora Rusije u Podgorici Vladislava Maslenikova.  

Abazović se, kako je saopštila URA, sastao juče s ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.

“Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu bezbjednosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom, a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza”, kazao je Abazović.

Oni su zajednički konstatovali da odnosi između Podgorice i Moskve nijesu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati.

Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da inostrane turiste dominantno čine Rusi, pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je ocijenio, uvijek dobrodošli.

“Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije... Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu”, istakao je Maslenikov.

Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je zaključak zvaničnog sastanka lidera URE i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније