Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

27. 10. 2013. 18:59 >> 19:02
9

REAGOVANJE

Knežević: Premijer ulazi u godine

Odluku o eventualnom ulasku Crne Gore u NATO mogu donijeti isključivo građani na referendumu, smatra predstavnik političke grupacije u Demokratskom frontu Milan Knežević. On je reagovao povodom, kako je kazao, „nastupa amnezije“ crnogorskog premijera Mila Đukanovića, i iskrivljavanja istorijskih fakata, od kojih, kako Knežević kaže, Đukanović, „sve i da hoće, ne može pobjeći“.

Đukanović je, u emisiji „Izazov“ Televizije Crne Gore, kazao da "članovi rukovodstva političkih partija koji su opredijeljeni za članstvo očigledno svojim biračima nijesu u potrebnoj mjeri približili razloge takvog svog opredjeljenja“.

„Zato bi mu se politička prečica, koju je nagovijestio na putu ka NATO alijansi, a sve u cilju izbjegavanja suda građana na referendumu, mogla vratiti kao bumerang, stvarajući kod njega i dodatno slabljenje memorije“, kazao je Knežević.

On ocjenjuje kao jalov „Đukanovićev pokušaj da odluku tadašnjeg Vrhovnog savjeta odbrane SRJ, da se suprotstavi NATO agresiji, predstavi kao jednostranu i isključivu, koju je donijelo srpsko rukovodstvo, bez njegovog učešća“, koji, kako kaže, govori o tome da „premijer ulazi u godine, i počinje zaboravljati istorijske činjenice, ili već po ko zna koji put pokušava našminkati svoju biografiju zavisno od trenutnih interesa“.

Knežević dalje navodi da je Đukanović, kao tadašnji predsjednik Crne Gore i član VSO SRJ, „uredno prisustvovao svim sjednicama, i zajedno sa ostalim članovima Savjeta glasao za odbranu zemlje od NATO-alijanse“.

Četrnaest godina od NATO bombardovanja Crne Gore i Srbije, veli Knežević, Đukanović tvrdi da nije bio prisutan kad se donosila odluka o odbrani zajedničke države. „Zato nas ne bi čudilo ni da ubrzo, kad dođe do promjene vlasti, ustvrdi da nikad nije bio premijer ni predsjednik Crne Gore“.

Knežević misli da je Đukanović „vjerovatno zaboravio i da je, kao član Savjeta odbrane, u jeku bombardovanja Crne Gore i Srbije, boravio u Briselu, u sjedištu NATO pakta. Takav njegov čin ostaje nezapamćen u crnogorskoj istoriji, jer se kosi sa svim dosadašnjim poimanjima državništva, politike, vojne tradicije i morala. I to posebno u trenutku kad su odgovorni političari iz opozicije i vlasti radili na Rezoluciji o građanskom miru u Crnoj Gori. Zato i ne čudi što je Đukanović bio potpuno izopšten prilikom donošenja ove Rezolucije, koja predstavlja jednu od najsvjetlijih stranica istorije savremene Crne Gore“. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније