Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2020. 15:50 >> 20:10
13

MEDOJEVIĆ

PzP će razmisliti da li da uđe u vladu

LIder Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da će odustati od pozicije ministra odbrane, ukoliko kolege iz Koalicije "Crno na bijelo" ili, kako je kazao, njihovi vlasnici prihvate da on bude potpredsjednik Vlade za reformsku tranziciju i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Medojević je naglasio da bi bilo dobro da mandatar prihvati, kako kaže, kompromisno rješenje jer će u suprotnom razmisliti da li će biti dio Vlade.

"Sastanaka nije bilo, imali smo komunikaciju mejlom, dosta čudan način formiranja vlade, ali tako je", tako je predsjednik pokreta za promjene Nebojša Medojević odgovorio na pitanje kako idu pregovori o formiranju Vlade.

Potvrdio je i informaciju da su za resor ministarstva odbrane i potpredsjedničko mjesto za demokratsku tranziciju i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, pored Pokreta za promjene, zainteresovani i u koaliciji Crno za bijelo. U pokretu su mandataru Zdravku Krivokapiću, kako kaže Medojević, putem mejla ponudili kompromisno rješenje.

"Ja sam predložio, ja cu odustati od pozicije ministra odbrane, ukoliko kolege iz Crno na bijelo ili njihovi vlasnici prihvate ovu poziciju potpredsjednika vlade za reformsku tranziciju i koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Da ovaj podijelimo taj portfelj, da vlasnici Vijesti dobiju Ministarstvo odbrane, a da Pokret dobije mjesto koje je tražio", kazao je Medojević.

Nadaju se, kaže Medojević da će mandatar imati sluha za njihove zahtjeve, te da će, sagledati državne interese i ispoštovati volju građana. Napominje i da Pokret za promjene ima mjesto više u odnosu na koaliciju Crno na bijelo, te da i ne traže ništa više u odnosu na njih.

"Nadamo se da će to da shvate i vlasnici Vijesti, koji u ovom trenutku nažalost imaju mnogo veći uticaj na mandatara nego što to ima koalicija za budućnost Crne Gore. Ono što smo mi mogli da vidimo to je da Miško Perović, Željko Ivanović, Daka Davidović i Gojko Perović uz asistenciju Vlada Božovića formiraju Vladu trenutno. I naša koalicija se bori protiv uticaja krupnog kapitala oko koncerna Vijesti i nekih uticaja djelova crkve, koji žele da izbjegnu reforme".

Ukoliko Krivokapić ne prihvati, kako kaže Medojević, kompromisno rješenje, Pokret će naknadno odlučiti da li će uopšte i glasati za vladu. Jer, kako smatra, nakon časne opozicione borbe, neće se brukati za šaku vlasti.

"Ukoliko prevagne interese krupnog kapitala oko druge familije, onda ćemo zauzeti politički stav o učestvovanju u toj Vladi. Ne želim da vjerujem da su te informacije tačne, ali imajući u vidu da mandatar nastupa više kao peti poslanik Crno na bijelo, nego kao prvi poslanik za budućnost Crne Gore ne bi me iznenadilo", naveo je on.

U Pokretu za promjene će, zaključuje, prije konačne odluke da li će ući u Vladu Zdravka Krivokapića, sačekati i da vide imena ljudi koje će mandatar imenovati u resorima za koje su oni zainteresovati, čije će biografije detaljno ispitati.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније