Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

22. 10. 2020. 13:19 >> 13:20

BEČIĆ I JANKOVIĆ

Austrija nastavlja da podržava CG

Austrija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, kazala je ambasadorka te zemlje Ana Janković i ponovila ocjenu da Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

Sa njom se sastao predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

“Na sastanku je zaključeno da međudržavna saradnja ima prostora za unapređenje u brojnim područjima, prevashodno u dijelu kulture, turizma, infrastrukture  i ekologije”, navodi se u saopštenju Skupštine.

Razgovor je, između ostalog, bio i prilika da sagovornici razmijene mišljenja o bogatoj saradnji dva parlamenta, uz obostrano očekivanje da će nastaviti intenziviranje partnerskih odnosa. Osvrnuvši se na afirmativne poruke Austrije tokom predsjedavanja Savjetu EU, Bečič je kazao da je uvjeren da će Austrija nastaviti da podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju.

“ On je upoznao ambasadorku sa spoljnopolitičkim opredjeljenjem nove parlamentarne većine i naglasio da privrženost evropskim vrijednostima nema alternativu”, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, Janković je naglasila da će Austrija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija i ponovila ocjenu da Evropska unija neće biti kompletna bez zemalja Zapadnog Balkana.

“Ovom prilikom, razgovarano je o nastavku i značaju projekta Demokratskih radionica „Barbara Pramer“, kao i stručnom usavršavanju Službe Skupštine u Parlamentu Austrije”, zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније