Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ RTCG Portal ]

21. 10. 2020. 20:47   >>  23:16 8

GRUBIŠIĆ

"Evropska perspektiva CG nema alternativu"

Evropska perspektiva Crne Gore nema alternativu i sve drugo je gubljenje vremena, saopštio je hrvatski ambasador u Crnoj Gori, Veselko Grubišić. On je, u emisiji "Fokus" na TVCG, kazao da je za sve zemlje regiona, naročito za Crnu Goru i Srbiju, članstvo u EU jedini cilj, te da su svi mehanizmi usmjereni ka tome da se još više pogura ka tome.

"Crna Gora i sve države Zapadnog Balkana su okružene članicama Evropske unije, srećan sam što su i predsjednica EK Ursula fon der Lajen, Borel i Varhelji rekli da je ovih šest država strateški prioritet EU. Ovo je srce Evrope i nema druge alternative, sve drugo je gubljenje vremena", rekao je Grubišić.

On je u "Fokusu" rekao da Izvještaj EK analizira stanje u crnogorskom društvu i da se, čitajući ga, vrlo jasno mogu izdvojiti ciljevi.

"Svi su važni iz Komisije rekli je da je njihov želja da barem jedna država iz Zapadnog Balkana završi pregovore tokom njihovog mandata.U ovom momentu Crna Gora i Srbija su najdalje odmakle, Crna Gora je najdalje odmakla, vi ste otvorili sva poglavlja", naveo je ambasador Hrvatske.

Istakao je da je u samom Izvještaju naglasak stavljen na poglavlje 23 i 24, kao i da se tačno se vidi šta jeste ili nije napravljeno u tim oblastima.

"Imate razrađene jednostavne mehanizme, rezultate dajete ovdje Delegaciji EU i ambasadama, koje to bilježe. Naročito rado bilježimo uspjehe jer onda podstičemo naše države koje žele Crnu Goru što prije u EU, da imaju dobre argumente da se zalažu", naveo je Grubišić.

Dodao je da se svaka se primjedba iz Izvještaja može pretvoriti u cilj.

"Imate jako dobru administraciju i lako će vam biti zabilježiti šta je tačno nasprasvljeno u kojem poglavlju. Ono što je pitanje taktike - vi možete po grupama izabrati poglavlja za zatvaranje i vidjeti koja su vam najbrža... U svakom slučaju, poglavlja 23 i 24 ostaju ono temeljno što se mora napraviti", rekao je hrvatski ambasador u emisiji "Fokus".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније