Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2020. 17:59   >>  18:06 1

DPS RAKČEVIĆU

Licemjerjem se ne uređuje grad

Današnje reagovanje Luke Rakčevića, zastupnika interesa krupnog građevinskog kapitala u Glavnom gradu, predstavlja neviđen primjer političkog licemjerja, navodi se u reagovanju Kluba odbornika DPS Podgorica.

 

Kako su naveli u reagovanju, Glavni grad je, postupanjem u konkretnom slučaju u prethodnim mjesecima apsolutno stao u zaštitu interesa građana koji žive na navedenom prostoru, istrajavajući u namjeri da gradi javni park u urbanoj sredini.

"Namjerna zamjena teza zanemaruje činjenicu u kojoj, Glavni grad, da bi došao u poziciju da realizuje ovakav projekat, koji je u interesu građana, mora najprije u, skladu sa zakonom, postati vlasnik zemljišta na kojem će se graditi park, a to može postati kupovinom ili razmjenom, a ne licemjernim izjavama, kako misli URA," naveli su u saopštenju. 

Kažu da se kao i uvijek, gradska uprava se opredijelila za racionalniji pristup - razmjenu.

"Time se stiče uslov za izgradnju parka u srcu naselja, za koji su, podsjetićemo, predstavnici Građevinskog pokreta URA bili zagovornici, onda kada im je to bio politički interes. Kada su uočili da je gradska uprava još ranije preuzela konkretne korake da obezbijedi još jedan ugodan zeleni kutak u Podgorici i da im je, samim tim, promakla politička dobit, onda su se, saglasno njihovoj praksi okrenuli destrukciji kritikujući ono zašto su se i sami zalagali", navode u saopštenju.

Što se tiče konkretne odluke o razmjeni imovine i stavljanja van snage DUP-a koji pokriva predmetni prostor, napominju da je njihovo donošenje isključivo u nadležnosti Parlamenta, pa su same prijave, kako kažu, apsolutno besmislene.

"A biće veoma interesantno kako će glasati predstavnici Građevinskog pokreta URA. Doduše, pitanje je da li će se Rakčević i pojaviti budući da se na prstima jedna ruke može prebrojati njegovo pojavljivanje u Skupštini Glavnog grada u prethodne dvije i po godine. Ukoliko, se ipak pojavi, vidjećemo da li će glasati u interesu građana ili interesu lobija i politika koje zastupa", navode u saopštenju.

Ističu da kada se neko ozbiljno bavi politikom neophodno je da donosi važne i teške odluke u interesu građana i sredine kojom upravljaju.

"Kada se bavite ličnim interesima, populizmom i demagogijom, onda je ovakvo licemjerje kakvo je danas demonstrirano očekivano. To je ipak teren koji Rakčeviću, rado prepuštamo, a upravljanje Glavnim gradom je posao koji moraju voditi ozbiljni ljudi", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније