Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2020. 16:34 >> 16:34
3

BEČIĆ - NAGI

Crna Gora ostaje dosljedna evropskim integracijama

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić istakao je na sastanku sa ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nagijem, tradicionalno dobre odnose dvije prijateljske zemlje i zahvalio na doprinosu Rumunije u procesu pristupanja Crne Gore u NATO, kao i integraciji u Evropsku uniju.

Konstatujući da bilateralni susreti predstavljaju dobar okvir za razmjenu mišljenja o aktuelnim pitanjima, predsjednik Bečić podsjetio je da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatni podsticaj u tom pogledu. 

Kako se ističe u saopštenju iz Kabineta predsjednika Skupštine, ambasador Nagi je iskazao posebno zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora postala dio Sjevernoatlantskog saveza tokom njegovog sedmogodišnjeg mandata.

Uz napomenu da je interes Rumunije da proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji bude uspješno okončan u što skorijem roku, on je naglasio da će Rumunija i dalje biti prijatelj i partner Crnoj Gori.

"Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, Bečić je naglasio da je jedan od ključnih ciljeva afirmisanje parlamenta kao centralnog mjesta društveno-političkog života, u kojem će svi politički subjekti zajednički raditi na postizanju dogovora oko pitanja važnih za budućnost Crne Gore", naglašava se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније