Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2020. 15:44   >>  15:44 3

JANKOVIĆ

Crnogorski radnik i privrednik centar djelovanja SNP-a

Socijalistička narodna partija (SNP) će u centar svog djelovanja u narednom periodu staviti crnogorskog radnika, privrednika i seljaka, saopštili su njeni predstavnici.

Član Asocijacije mladih SNP-a, Luka Janković, kazao je da u toj partiji imaju za cilj da ljude koji pošteno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove dovedu u poziciju da ih nikada više privatnik ne ucjenjuje otkazima.

“Nikada više crnogorski radnik neće biti doveden u situaciju da ćuti o flagrantnom kršenju svojih prava. Ono što kao dio buduće vlasti možemo garantovati jeste odbrana prava radnika. Nijedan privatnik, ma koliko jak bio i ma koliko mu jake ortačke veze bile sa prethodnom vlašću, neće biti jači od radnika”, naveo je Janković u saopštenju.

SNP, kako je poručio, neće dozvoliti da radnici ikada više budu primorani da rade 48 i više sati, a da budu osigurani na minimalnu platu.

“Pružićemo zaštitu svima čija se prava budu kršila u domenu rada i obezbijedićemo poresku stabilnost kroz naplate punih poreza i doprinosa, kao i naplatu poreskog duga sa crne liste dužnika”, rekao je Janković.

On je dodao da ogroman strah izazvan medijskim spinovima i zluradim špekulacijama, o tome da li će biti dovoljno novca za isplate plata i penzija, treba zaustaviti i građanima pružiti realnu sliku stanja stvari.

“Svjedoci smo već 30 godina masovne korupcije koja je crnogorsko društvo uzdrmala, unazadila i uništila. Svjedoci smo postojanja privilegovanih pojedinaca, kumovskih i porodičnih poslovnih veza, bahanalija i rasipanja novca poreskih obveznika na luksuzna putovanja i provode. Nekako se stvorila slika da crnogorski radnik privrijedi tek onoliko koliko mu je potrebno da prehrani sebe i svoju porodicu”, zaključio je Janković.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније