Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2020. 16:05   >>  16:42 1

KALUĐEROVIĆ SAOPŠTILA

"Samo u 7 opština zaposleni brojniji od nezaposlenih"

Predsjednica OO SNP Golubovci Slađana Kaluđerović saopštila je da o tužnoj slici socijalnog stanja u Crnoj Gori najbolje govori podatak da u svega sedam, od 24 opštine, zaposleni su brojniji od nezaposlenih, korisnika socijalne pomoći i penzionera.

 

Ona ističe da je posebno ugrožen sjever Crne Gore, te da tako u Šavniku, koji nema ni dvije hiljade stanovnika, ima više korisnika socijalne pomoći nego u Herceg Novom, gdje živi 30 hiljada stanovnika.

"Ova ponižavajuća ekonomsko-socijalna karta najbolje je ogledalo uspješnosti politike trodecenijske vladavine DPS-a i njenih satelita, koji su od Crne Gore napravili zemlju u kojoj je nezaposlenost najveći problem društva", navela je ona.

Ona dodaje da prema poslednjim podacima, stopa nezaposlenosti iznosi 18,70 procenata.

"A svi znamo da je najmanje dvostruko ili trostruko veća. Nevjerovatno je da oni koji su prisvojili sve resurse države, milione stavili u džepove i na svoje bankovne račune, a istovremeno hiljade građana ostavili bez posla i poslali ih na ulice, i dalje traže alibi za svoje političko djelovanje u floskulama koje samo proizvode podjele u našem društvu", ističe u saopštenju.

Kaluđerović kaže da se patriotizam ne ogleda u tome ko će glasnije da skandira „da je vječna Crna Gora“ i „nikad više 1918.”, već ko će da predloži bolju biznis ideju i plati više poreza.

"Crna Gora mora biti pravna, solidarna i pravedna država, koja će brinuti o svim svojim građanima, a ne samo o interesima uskog kruga ljudi. Samo tako možemo izgraditi bolju budućnost za sve u Crnoj Gori, odnosno izaći iz čeljusti prošlosti," zaključila je Kaluđerović u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније