Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 10. 2020. 11:19   >>  11:34 8

MEDOJEVIĆ

Crnoj Gori potrebna agencija po modelu FBI

Pokret za promjene snažno se zalaže da se nakon promjene vlasti u Crnoj Gori formira posebna Agencija za istrage, po uzoru na FBI u SAD, poručio je lider partije Nebojša Medojević.

Kaže i da bi nova institucija bila sastavljena od profesionalaca uz tehničku, materijalnu i kadrovsku pomoć iskusnih istražitelja iz SAD i Italije.

“Ova posebna Agencija za istrage treba da ima ovlašćenja da samostalno vodi istrage za najteža krivična djela iz organizovanog kriminala i korupcije”, naveo je Medojević.

Agencija bi bila opremljena najsavremenijom tehnikom za kriminalistiške istrage, sopstvenim forenzičkim centrom, sistemom za presretanje elektronskih komunikacija i tajni nadzor, specijalnom jedinicom operativaca koja će vršiti hapšenja osumnjičenih, kao i posebnu opermu i vozilima.

“Ova Agencija mora imati obučene eksperte za finansijsku forenziku i okrivanje pranja novca kroz bankarske i nebankarske transakcije. Uz pomoć instruktora iz FBI i DEA i Italijanskih agencija, Agencija mora imati obučene operativce za specijalne istražne tehnike koje obuhvataju i specijalne tajne operacije ubačenih agenata u kriminalne organzacije”, navodi Medojević.

Agencija, kako dodaje, mora imati i posebnu kontraobavještajnu službu i efikasnu unutrašnju kontrolu koja će preventivno sprečavati infiltriranje mafije u njen rad.

“ANB će se trasformisati u efikasnu obavještajnu i kontarobavještajnu službu koja će se baviti prikupljanjem podataka i analitikom , a istrage i operativne akcije vodiće ova nova Agencija za istrage u najtežim krivičnim djelima. Svi kvalitetni i pošteni profesionalci u policiji, ANB, SAJ, PjP, Upravi carina, koji zadovoljavaju oštre kriterijuma za rad u Agenciji za istrage biće angažovani, nakon obavljenih provjera”, poručio je Medojević.

Lider PzP navodi i da će se na taj način eliminisati ključna slabost postojećeg sistema.

“Uz jasnu političku volju, dobre plate i bonuse, pripadnici ove Agencije imaće status od najvećeg mogućeg državnog značaja, jer će i raditi posao od najveće državne važnosti za spas Crne Gore od smrtonosnog zagrljaja mafije”, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније