Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 10. 2020. 10:52 >> 10:52
4

PIR PISAO NUHODŽIĆU

MUP da procijeni bezbjednost Alekse Bečića

Predsjedništvo partije penzionera, invalida i restitucije - PIR, zatražilo je od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da se hitno uradi procjena bezbjednosti predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Kako ističu u saopštenju, neprimjereno je i nedopustivo, da u ovom uzvarelom vremenu različitih strasti i naboja, nije hitno izvršena ovakva procjena.

"Treba imati u vidu da je Bečić prvi demokratski izabrani predsjednik crnogorske Skupštine, od uvođenja parlamentarizma u Crnoj Gori, a to je oko 115 godina, te da je njegov doprinos u promjeni tehnokratsko-birokratskog i korumpiranog i kriminalnog režima nemjerljiv. Stanje u kojem jednopratijski sistem koji traje od 1945. godine, a posebno u promjeni režima koji je na vlasti u zadnjih 30 godina, opustošio zemlju i građane, obezvrijedio sve institucije, pogazio Ustav i zakone države, unazadio Crnu Goru za 100 godina, zahtijeva da se hitno i urgentno izvrši procjena od ANB-a i Uprave policije, a u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore, koja je donesena 2017. godine, o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije", navodi se u saopštenju PIR-a, koje je potpisao predsjednik Momo Joksimović.

Aleksa Bečić i Dritan Abazovć, kako naglašavaju, su ličnosti koje su po ocjeni i stručnjaka i laika najugroženije u državi.

"Molimo ministre Nuhodžiću da uložite svoj autoritet i ovlašćenja, da se ovo pitanje odmah riješi", ističe se u pismu upućenom Nuhodžiću.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније