Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2020. 17:58 >> 17:59
4

KATNIĆ

Lideri DF-a saznanja da saopšte nadležnim organima

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ukazao je da su krivični postupci koji se vode protiv pojedinca-lidera političkog subjekta DF, sprovedeni u zakonom određenom postupku, u kom su optužnice Specijalnog državnog tužilaštva potvrđene od strane suda, te da su neke prvostepeno okončane osuđujućim presudama.

 

Glavni specijalni tužilac, bez namjere da polemiše sa okrivljenima putem medija, ukazuje da je odgovornost svakog lica pred zakonom osnovno načelo modernih država, tako i odgovornost lidera političkih partija kao fizičkih lica, tužilaca i sudija.

Kako je naveo u saopštenju, za sprovođenje tih postupaka postoje zakonom određeni nadležni državni organi.

"Mjesto za sprovođenje tih postupaka sigurno nijesu političke partije, a odgovornost ne utvrđuju lideri tih partija, bez obzira jesu li na vlasti ili su u opoziciji", naveo je on.

Stoga pisce saopštenja DF-a, od 16.10.2020.godine, glavni specijalni tužilac upućuje da sva svoja saznanja, dokaze i podatke koje imaju, predaju nadležnom organu radi utvrđivanja odgovornosti.

Kada je riječ o sudskom predmetu terorizam u pokušaju, glavni specijalni tužilac napominje da je taj postupak okončan prvostepenom presudom kojom su svi okrivljeni oglašeni krivim, uključujući i neke od lidera DF-a.

Istovremeno podsjeća da je jedino mjesto na kom se može „napadati“ presuda - sudnica, a ne kroz paušalna i saopštenja, kako je rekao, puna neistina.

"Upravo zato se lideri DF-a pozivaju da iznesu sva svoja saznanja, ko i kada se interesovao kod glavnog specijalnog tužioca u vezi sa tom presudom, uz napomenu da glavni specijalni tužilac niti bilo koji drugi specijalni tužilac ne može znati, niti uticati na ishod postupka po žalbama lidera DF-a, koji je u toku pred Apelacionim sudom", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније