Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2020. 16:34   >>  16:35 1

DEMOS

"Što kvalitetnije okončati fazu konstituisanja nove vlasti"

Fazu konstituisanja nove vlasti potrebno je što brže i kvalitetnije okončati, poručilo je Predsjedništvo Demosa, navodeći da će ta partija predložiti stručne kadrove na dogovorenim mjestima u državnim institucijama.

Predsjedništvo, kako je saopšteno, sugeriše još veću koncentraciju rada na racionalnom metodu kadrovskog popunjavanja državnih institucija.

"Demos će nastaviti saradnju sa drugim subjektima pobjedničke većine na izborima 30. avgusta, posebno u okviru koalicije „Mir je naša nacija“ dosledno se zalažući za konstruktivni doprinos u daljim procesima. Pritom upozoravajući  činioce nove političke većine da ozbiljnim i kompetentnim javnim djelovanjem budemo svi na potrebnom nivou vođenja državnih poslova i povjerenja koje je dobijeno od crnogorskih građana", navodi se u saopštenju nakon sjednice Predsjedništva.

Takođe je zaključeno da će Demos, ne precijenjujući niti potcjenjujući svoje kadrovske potencijale, predložiti stručne kadrove na dogovorenim mjestima u državnim institucijama. 

"Demos će u narednom periodu izvršiti pripreme za održavanje Skupštine stranke koje će se prilagoiti uslovima epidemiološke situacije i propisa. Na sjednici je zaključeno da se u istom periodu održe izborne sjednice Opštinskih odbora. Predsjedništvo je zaključilo da među prioritetima rada stranke treba da budu i pripreme za izbore na opštinskom nivou, prioritetno u Nikšiću zbog redosleda izbora i činjenice da je 30. avgusta opozicija ubjedljivo porazila jednopartijsku vlast u nikšićkoj opštini", dodaje se.

Predsjedništvo je konstatovalo da je tokom aktuelnog političkog procesa došlo do znatnog pristupanja novih, stručnih  članova toj stranci.       

Zaključuje se da je Predsjedništvo upoznato sa preliminarnim finansijskim izvještajem o troškovima tokom izbora 30. avgusta, na državnom i lokalnom nivou.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније