Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

16. 10. 2020. 12:03 >> 12:04

PZP

“Pred izbore zapošljavali u MO i VCG”

U Pokretu za promjene tvrde da je, prema njihovim pouzdanim informacijama, neposredno pred parlamentarne izbore, u julu i avgustu u Ministarstvu odbrane, odnosno Vojsci Crne Gore, radno angažovano više desetina osoba po ugovoru na tri mjeseca i to, kako dodaju, bez ikakve potrebe i opravdanosti. Navode i da su ti ugovori produženi do kraja godine.

Portparol PzP-a Nikola Bajčetić navodi da su tim osobama prvobitni ugovori bili od polovine juna do polovine septembra.

“Tako da, oni što su primljeni u avgustu, dobili su plate za jun i jul, a nisu radili. Ta civilna lica raspoređena su po Ministarstvu i po kasarnama u administraciji. Kako nam je saopšteno, ne rade ništa. Niti ima potrebe da rade, a niti znaju”, navodi Bajčetić u izjavi za medije.

Uzimajući u obzir i tešku epidemiološku situaciju prouzrokovani virusom kovid 19, jasno je, kaže on, da u Ministarstvu odbrane nijesu puno marili za propisane mjere i brigu o svojim zaposlenima, jer je u kancelariji za dvije boravilo i po šest osoba.

“Pred kraj isteka ugovora od starješina i rukovodilaca traženo je izjašnjenje da li je potrebno i dalje angažovanje ovih lica. Bez obzira na to da li se neko izjasnio da je potrebno, a neko da nije, ponovo su im produženi ugovori na još tri mjeseca (do početka iduće godine). Mjesečna plata im je oko 400 eura, pa ostaje da se vidi uskoro, nakon detaljne revizije Ministarstva odbrane, a po preuzimanju nove vlasti, koliko su građani platili partijska uhljebljenja odlazeće vlasti”, poručuje Bajčetić.

Kaže da sada kada su tim osobama ugovori produženi na još tri mjeseca, dešava se, ističe Bajčetić, još apsurdnija situacija.

“Rukovodioci dobijaju nalog da ih šalju na rad (odnosno nerad) od kuće, i navodno ih rotiraju na 7 dana. Znači, nisu potrebni službi, ali ostaje da im ide plata od 400 eur. Ove pouzdane informacije koje dobijamo svakodnevno, predstavljaju kontinuitet partijskog zapošljavanja odlazeće vlasti”, ističe Bajčetić.

On kaže da je PzP od ranije poznato da se časni, kvalitetni i stručni službenici VCG nijesu mogli unaprijediti u čin ako partijski nijesu bili prepoznati na terenu.

“Takođe, nijesu mogli poći u mirovnu misiju bez partijske podrške, niti u vojno-diplomatsku službu gdje se uslovi mnogo bolji. Sa ovakvom praksom se hitno mora prestati. PzP će se snažno zalagati za depolitizaciju institucija, ali i podršku i stimulans stručnom i kvalitetnom kadru, koji je jako neophodan Crnoj Gori. Službe bezbjednosti moraju postati državne, a ne partijske”, poručio je Bajčetić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније