Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 10. 2020. 18:15 >> 18:15
19

BURIĆ OCIJENIO

"Ambasador Srbije pobrkao uloge"

Učestale izjave ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića, uključujući i jučerašnju o “malom Šengenu” kao i onu kad je komentarisao rezultate izbora i okarakterisao ih kao “važnu pobjedu građana”, pokazuju da srpski ambasador često pomiješa svoje uloge pa sa pozicije akreditovanog diplomate, nastupa kao savjetnik buduće Vlade, ili čak dio nje, navodi se u saopštenju Marka Burića, kandidata za poslanika liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović”.

"Njegova očekivanja da će nova Vlada Crne Gore da nešto prihvati, ili odbaci su neprimjerena i neumjesna, jer odluke državnih institucija, po svim pitanjima unutrašnje i spoljne politike se donose u skladu sa interesom građana Crna Gore, a ne prema očekivanjima ambasadora, uključujući i srpskog", piše u saopštenju. 

"Svakako vlada koja se sastavlja u manastirima Srpske pravoslavne crkve, a savjetuje iz rezidencije srpskog ambasadora, treba najprije da razmisli o svom kredibilitetu, i da ima u vidu da po Ustavu predstavlja sve građane naše države, a ne samo one koji su joj ideološki i politički bliski", zaključuje Burić. 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније