Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 10. 2020. 10:31   >>  10:31 1

BEČIĆ-NEĐEŠI

EU integracije ostaju prioritet i nove većine

Predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić zahvalio se mađarskom ambasadoru u Podgorici Jožefu Neđešiju na kontinuiranoj podršci njegove zemlje u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

 

Bečić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio Mađarskoj na kontinuiranoj podršci Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, naglasivši da proces pristupanja Crne Gore u Evropskoj uniji ostaje prioritet buduće vladajuće većine.

Tom cilju će, naveo je Bečić, nova vlast u narednom periodu biti još intenzivnije posvećena.

"Konstatujući da dvije prijateljske zemlje imaju brojne mogućnosti za produbljivanje saradnje, predsjednik Bečić se osvrnuo na dosadašnju uspješnu bilateralnu komunikaciju i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dvije zemlje bez otvorenih pitanja. Govoreći o nedavnom Izvještaju Evropske komisije, ambasador Neđeši kazao je da će Crna Gora i dalje imati prijateljsku i partnersku podršku Mađarske na putu ka Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, on je istakao da je za Mađarsku od velike važnosti da zemlje Zapadnog Balkana budu dio Unije i izrazio očekivanje da će Crna Gora biti prva sljedeća članica.

"Ovom prilikom, ambasador Neđeši u ime predsjednika Parlamenta Mađarske, uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku Skupštine. Predsjednik Bečić kazao je da novu parlamentarnu većinu očekuju brojni izazovi, ali da je crnogorsko društvo pokazalo zrelost i iskazao uvjerenje da će se svi politički subjekti izdignuti iznad pojedinačnih partijskih interesa", saopšteno je iz parlamenta. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније