Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 10. 2020. 11:17   >>  11:17 1

BEČIĆ-GANDEL

Crna Gora pokazala demokratsku zrelost

Crna Gora pokazala demokratsku zrelost i da poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju, saglasni su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i ambasador Republike Slovačke u Crnoj Gori, NJ.E. Boris Gandel.

Kako je saopšteno iz Bečićevog kabineta, uz zahvalnost na lijepim željama ambasadora, predsjednik Skupštine je istakao zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i iskazao zahvalnost na doprinosu Slovačke u procesu pristupanja u NATO, kao i procesu pridruženja u Evropsku uniju.

"On je podsjetio da u Crnoj Gori postoji jasan cilj i konsenzus oko evropskih integracija i da izvještaj Evropske komisije predstavlja dodatno ohrabrenje u tom pogledu. U tom kontekstu, Bečić je naglasio da politička i ekspertska pomoć Slovačke doprinose unapređenju prijateljskog i partnerskog odnosa", navodi se u saopštenju.

Ambasador Gandel je, kako se dodaje, prenio čestitku predsjednika slovačkog parlamenta i kazao da će Slovačka nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji.

Poseban akcenat sastanka, ambasador Gandel dao je parlamentarnoj diplomatiji iznijevši očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Sagovornici su se saglasili da je "Crna Gora pokazala demokratsku zrelost i da poruke iz Sporazuma tri koalicije pokazuju da Crna Gora ostaje dosljedna svom strateškom spoljnopolitičkom opredjeljenju".

„Naš put je prozapadni, proevropski, prograđanski i on nema alternativu. Različitosti su naše bogatstvo i sa tim nema kompromisa“, zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније