Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

13. 10. 2020. 10:02   >>  10:02 2

FUŠTIĆ PORUČIO

"Neću biti funkcioner Demokrata"

Doskorašnji funkcioner i odbornik Demokratske partije socijalista u SO Bar Miloš Fuštić saopštio je da neće biti funkcioner Demokrata, te da funkciju nije tražio, niti mu je nuđena.

Fuštić je juče saopštio da je napustio i postao član Demokratske Crne Gore.  

“Pošto sam postao glavna tema, a izgleda i krivac svega lošeg što je DPS uradio, želio bih da relaksiram javnost. Demokratama niti sam tražio neku funkciju, niti su one nudile. Znači, neću biti funkcioner Demokrata”, naglasio je Fuštić.  

On napominje da nije ostao u vlasti, već je iz vlasti otišao u opozicione odborničke klupe, “jer u Baru vlast ne vrše Demokrate, nego DPS”.

“Ako sam kriv samo zato sto se zovem Miloš Fustić i što dolazim, odnosno napuštam DPS, onda mi sudite ili me ubijte. Ali odustati od bolje i pravednije Crne Gore neću”, poručio je barski odbornik. .

Tvrdi da je organizovana hajka na njega upravo od onih struktura koje je javno prozvao.

“Kada sam sam obavijestio javnost da napuštam DPS, a i ranije, telefon mi je bio usijan od poziva iz raznih partija da dođe kod njih ovaj  omraženi Fuštić. I sada pozivam i tužilaštvo i policiju da pođu od mene i moje porodice i da ja budem primjer ako sam se ogriješio o zakon. Neka provjere i moju imovinu i kako sam radio svoj posao. Neka provjere sve slobodno i neka me stave na stub srama ako sam to zaslužio. Ja znam da je cilj oblatiti Miloša i partiju kojoj sam prišao”, naveo je Fuštić.

Tvrdi da nije trgovao sa Demokratama, sa funkcijama jer neće biti funkcioner partije.

“ Ja samo nastavljam da radim svoj posao. A to što ću kao odbornik djelovati, to je moj slobodan izbor”, kaže on. .

“Nijesam primijetio da su pojedini subjekti organizovali hajke protiv onih zamjenika ministara, direktora preduzeća i drugih javnih funkcionera, koji su ovih dana javno iz jedne poražene partije prelazili u sada pobjedničku partiju. Nije bilo hajke zato što nijesu prešli u Demokrate, već u drugi subjekt koji iz nekog razloga sada nije meta napada, jer se na Demokrate hajka organizuje upravo u tim subjektima”, dodaje Fuštić.

Kaže da ga niko neće ućutkati.

“Nisu me ućutkali ni kada su mi podmetali koverte, krivične prijave, da bi me označili kao kriminalca i da bi me držali u šaci”, naveo je on.  

Tvrdi da je one koji su mu nudili koverte prijavio policiji.

”Ja sjutra idem na posao kao slobodan čovjek.  Eto, da znate da posao imam i da mi nije potreban ni od jedne partije. Tako da neću biti funkcioner Demokrata, niti mi treba bilo kakvo uhljebljenje, a članstvo i podrška političkoj partiji je stvar slobodnog izbora i to ne može niko da mi zabrani”, zaključio je Fuštić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније