Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 10. 2020. 15:36 >> 15:40
23

BOŽOVIĆ

"Nova vlada će unaprijediti odnose SRB i CG"

Ambasador Srbije Vladimir Božović kazao je da će nova crnogorska vlada značajno unaprijediti odnose između Srbije i Crne Gore.

Kako je saopšteno, Božović se danas susreo sa predsjednikom i potpredsjednikom DNP-a Milanom Kneževićem i Draganom Bojovićem.

“Knežević je upoznao ambasadora sa njihovim viđenjem političkog stanja i prilika u Crnoj Gori nakon parlamentarnih izbora, u kojima je ta stranka kao dio Demokratskog fronta i koalicije Za budućnost Crne Gore ostvarila, zajedno sa druge dvije opozocione koalicije, istorijsku pobjedu", navode u saopštenju.

Knežević je istakao da je za njih prioritet svih prioriteta formiranje nove Vlade Crne Gore u kojoj bi i oni preuzeli odgovornost i dali svoj doprinos rješavanju nagomilanih problema građana i države Crne Gore.

"Odgovornim, stručnim, iskrenim radom i ljudima koje imaju, žele pokazati kako se isto tako odgovorno, stručno i iskreno može raditi bolje i sa mnogo više rezultata nego do sada. Nikakve lične i partijske interese ne žele stavljati iznad narodnih i državnih, sa jasnim osjećajem o svojoj snazi i ulozi, kako u dosadašnjoj borbi za bolju i pravedniju državu, tako i mjestu i značaju u novoj Skupštni Crne Gore”, istakao je Knežević.

On je naglasio da je potrebno puno raditi na najboljim mogućcim odnosima dvije, po njemu, najbliže i bratske države i kroz zajedničke, ali istinske evropske integracije i vrijednosti promovisati principe pravde, istine i demokratije.

Božović je rekao da je došao kao prijatelj da se u ime Srbije zahvali Kneževiću, i preko njega svim članovima DNP-a, na dosadašnjem odnosu i pažnji prema srpskom narodu, njegovoj crkvi, jeziku, pismu, kao i samoj Srbiji.

Istakao je da je veoma ohrabren i zadovoljan ovim što je čuo i da daje punu podršku ovako razboritim i odgovornim stavovima, a koji će dovesti do formiranja nove Vlade Crne Gore – koja će, uvjeren je, značajno raditi na unapređenju odnosa između Srbije i Crne Gore.

Drago mu je da je Knežević istakao važnost zajedničkog evropskog puta Srbije i Crne Gore i međusobne podrške i pomoći na tom putu, kao i spremnosti da tome i on lično, i stranka koju vodi, daju puni doprinos.

Božović je izrazio nadu da će se cijeniti svačiji rad, iskrena žrtva i zalaganje za promjenama.

"Uz visoku svijest i odgovornost prema velikim očekivanjima građana koji zaslužuju život dostojan čovjeka u evropskoj porodici naroda kojoj Srbija i Crna Gora, nesumljivo, pripadaju", zaključio je Božović

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније