Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 10. 2020. 15:22 >> 15:22
1

BEČIĆ-KURTEZI

Evropska perspektiva regiona ostaje prioritet

Crna Gora ostaje privržena svom spoljnopolitičkom kursu i jačanju evroatlantskog i evropskog puta, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić koji se susreo danas sa Ridi Kurtezijem, ambasadorom Republike Albanije u Crnoj Gori. 

Tokom današnjeg sastanka, predsjednik Skupštine razgovarao je sa ambasadorom Kurtezijem o bilateralnim odnosima, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje. 

"Prenijevši pozdrave predsjednika države, parlamenta i predsjednika Vlade, ambasador Kurtezi zahvalio je Crnoj Gori na solidarnosti i podršci pruženoj nakon zemljotresa koji je prošle godine pogodio ovu zemlju. Izrazio je zadovoljstvo odličnim odnosima dvije države, iskazujući uvjerenje da će Crna Gora i Albanija nastaviti da jačaju saradnju u svim oblastima od obostranog značaja", saopšteno je iz Skupštine nakon sastanka. 

Odnosi između Crne Gore i Albanije su toliko dobri da ih možemo tretirati i kao bratskim, te da ćemo naše prijateljstvo u narednom periodu jačati i unaprjeđivati, zaključio je Kurtezi.

Sastanak je, između ostalog, kako se navodi, bio prilika da sagovornici razmijene mišljenja o nedavno objavljenom godišnjem izvještaju Evropske komisije i Ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan, ocijenivši da Evropska komisija ostaje posvećena našem regionu i politici proširenja. 

Bečić je iskazao spremnost Crne Gore da afirmiše evropski put Albanije i podijeli iskustvo u procesu pregovaranja sa Evropskom unijom.  

"Sagovornici su se saglasili da postoji značaj prostora za unapređenje bilateralnih odnosa, čemu doprinos mogu dati dva parlamenta, kroz formiranje grupa prijateljstva. Predsjednik Bečić upoznao je ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i izrazio zadovoljstvo podrškom predstavnika albanske nacionalne manjine prilikom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније