Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

12. 10. 2020. 13:49   >>  13:49 13

SAOPŠTIO NA PRESU

Fuštić iz DPS-a prešao u Demokrate

Doskorašnji funkcioner i odbornik Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Bar Miloš Fuštić saopštio je da će svoj dalji politički angažman i političko djelovanje nastavlja kao član Demokratske Crne Gore.

 

Svojim političkim djelovanjem, kako je rekao, imao je iskrenu namjeru da, kako kaže, barem malo doprinese napretku grada i običnog čovjeka.

"Mislio sam da poslije toliko decenija, teških političkih odluka, previranja, upravo DPS, pored svih mana, ima najveću odgovornost i snagu da to sve iznese. Želio sam i ukazivao da svojim djelovanjem i radom upravo mi treba da budemo primjer svima. Mislio sam, a i tako djelovao, da niko ne može da bude iznad zakona i države", rekao je Fuštić na konferenciji za novinare.

Upravo zbog toga, kako je rekao, posebno posljednjih godinu dana, naišao je na otpor u rukovodećim strukturama, opštinskim i državnim.

"Kao odbornik sam morao reagovati na nešto što nije u redu, jer sam to smatrao svojom obavezom i jedinim ispravnim postupkom. Nisam htio i neću nikome da se klanjam. Nisam najpametniji, niti to želim biti, ali kada vidite da ništa što radite, niko iz partije ne vidi i ne čuje, da ćute i sagnu glavu na svu nepravdu, koja upravo dolazi od pojedinaca iz vrha DPS-a, i da su oni uzrok problema, ne možete biti dio toga. Glasao sam protiv predloga DPS-a kada sam smatrao da to nije u interesu svih građana. Govorio sam javno o zaštićenim pojedincima koji mogu da rade šta hoće, da podižu višespratnice, duguju ogromne poreze, vrše zloupotrebe pod okriljem vlasti, dok običan građanin plaća sve to. Nisam mogao, niti ću ćutati zbog mog i bilo čijeg djeteta. Zbog svega ovoga sam bio i meta ne samo javnih napada, nego i različitih podmetanja, pokušaja moje diskreditacije, ali još gorih scenarija, ne bih li se povukao. To je kod mene moglo izazvati samo prkos i još veće uvjerenje i snagu da se borim za nešto u šta vjerujem. Za bolje sjutra svakog građanina ma koje nacije, vjere i političke pripadnosti bio, a ne za pojedince bliske bilo kojoj vlasti. Ni kao sportista nisam od onih koji se lako predaju", istakao je Fuštić.

Svoju borbu, i političku i ljudsku, kako je istakao, nastavlja u Demokratama.

"A zašto u Demokratama? Odgovor je jednostavan. Demokrate su partija koja se upravo zalaže za one vrijednosti kojima sam pripadao i kojima pripadam. Ne deklarativno, nego suštinski. U tome je razlika između DPS-a i Demokrata", rekao je on.

Predsjednik barskog odbora Demokrata Dragam Tufefdžić rekao je da je Demokratska Crna Gora, od svog osnivanja, postavila jedan osnovni, ljudski i politički princip, bez koga ne bi moglo biti napretka, a taj princip jeste pomirenje.

Rekao je da su Demokrate svih pet godina uspješno bile u toj misiji, te da danas, kao partija koja je sa svojim kolegama pobijedila na izborima, imaju još veću odgovornost da nastave sa pomirenjem.

"Upravo mi treba da pružimo ruku našim prijateljima, komšijama, svim onim ljudima koji su časno pošteni, a koji nisu glasali za opozicione partije", rekao je Tufegdžić i dodao da pritom ne misli na rukovodioce koji su upravo te ljude ucjenjivali i plašili da ne mogu slobodno misliti.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније