Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2020. 16:01 >> 16:08
1

OPROŠTAJNA POSJETA

Rumunija i dalje za evropsku budućnost CG

Rumunija će nastaviti da se zalaže za što skoriju evropsku budućnost Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana, saopštio je ambasador Rumunije Ferdinand Nađi. Njega je danas u oproštajnu posjetu primio ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović.

Darmanović je izrazio zahvalnost ambasadoru Nađiju na posvećenom sedmogodišnjem mandatu tokom kojeg je ostavio izuzetan trag u pogledu unapređenja crnogorsko-rumunskih odnosa u brojnim oblastima. Pohvalio je njegovo zalaganje kroz ulogu doajena diplomatskog kora i posebno zahvalio na kontinuiranoj pomoći Rumunije, kako političkoj tako i ekspertskoj, našem evropskom putu, kao i na jasnoj podršci politici proširenja EU na Zapadni Balkan.

Ambasador Nađi je istakao da mu je bila čast obavljati dužnost ambasadora u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, ukazao je na dobru saradnju koju baštine naše dvije države, osvrnuvši se na značaj intenzivnog političkog dijaloga na svim nivoima.

Pozdravio je odličnu saradnju u okviru NATO-a i izrazio uvjerenje da ćemo uskoro biti partneri i u EU.

Rumunija će, u tom kontekstu, nastaviti da se zalaže za što skoriju evropsku budućnost Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana", naglasio je ambasador Nađi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim političkim kretanjima u Crnoj Gori. Obostrano je konstatovano da je za Crnu Goru ključan kontinuitet i dosljednost u ispunjavanju preuzetih spoljno-političkih obaveza i prioriteta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније