Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2020. 14:54 >> 14:53
1

NEOPHODNO ISPUNITI PREPORUKE

Bečiću uručen Izvještaj EK o Crnoj Gori za 2020.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je danas šeficu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu, koja mu je tom prilikom uručila Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2020. godinu.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Bečić je kazao da ima posebno zadovoljstvo da je jedna od prvih aktivnosti kao novoizabranog predsjednika, primanje Izvještaja, koji doživljava kao ohrabrenje da će novi saziv parlamenta snažno raditi na reformama potrebnim za ubrzanje našeg pristupnog procesa

"U tom kontekstu, on je naglasio da parlament treba da bude centar društveno-političkih dešavanja, prepoznat kao mjesto tolerancije, dijaloga, poštovanja i konsenzusa oko ključnih pitanja za crnogorsko društvo", navod se u saopšteju Skupštine.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori istakla je da Izvještaj sadrži niz jasnih preporuka koje je neophodno ispuniti kako bi napredak u reformama na putu ka Evropskoj uniji bio brži. Ona je navela da je u cilju ispunjavanja strateških ciljeva Crne Gore, od posebnog značaja postojanje međupartijskog razumijevanja i saradnje.

Takođe, Popa je izrazila je posebno zadovoljstvo činjenicom da se fokus političke debate vratio u Skupštinu Crne Gore nakon nedavno održanih izbora.

"To je jedini način da se postigne djelotvorno i odgovorno zakonodavstvo", kazala je, između ostalog, Popa.

Bečić je naveo da će ohrabriti dijalog među političkim učesnicima, kako bi se sprovele sveobuhvatne izborne reforme do narednog izbornog ciklusa.

"Potrebno je da svi zajedno, bez obzira na naše političke razlike radimo na efikasnoj implementaciji preporuka iz navedenog Izvještaja. Političke razlike moraju postati naše bogatstvo, a integracija ka EU konsenzus kojem treba podrediti naše uskostranačke i druge interese jer evropska budućnost Crne Gore nema alternativu", naglasio je predsjednik Bečić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније