Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 10. 2020. 07:02 >> 13:34
12

KNEŽEVIĆ TVRDI

Abazović rekao da je spreman da povuče Zakon

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ponovio je za Pobjedu da je lider Ure Dritan Abazović na sastanku u ponedjeljak veče izrazio spremnost da povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti.


"Abazović je jasno saopštio da je spreman da glasa za suspenzuju, tj. povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti", decidan je Knežević, koji nije želio da komentariše moguće posljedice takvog stava predsjednika Ure.

On je poručio i da je zadovoljan sastankom i detaljima razgovora sa Abazovićem koji je održan u ponedjeljak.

Abazović: Nema povlačenja Zakona

Pobjeda podsjeća da je Abazović demantovao izjave lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andrije Mandića da je spreman da razgovara o povlačenju, odnosno suspenziji Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Abazović je rekao da bi trebalo izbaciti sporne članove zakona.

"Ljudi koji treba da se dogovore oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti su se već sve dogovorili. To će biti riješeno za pet minuta. Zakon nećemo povlačiti jer to nije praktično i to je jedini razlog. Biće izbačeni svi sporni članovi, što je u interesu svih, pa i crkve", kazao je Abazović za portal Nova.rs.

Bečić podržao DF: Zakon da nestane iz pravnog prometa

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokrata Aleksa Bečić podržao je zahtjev Demokratskog fronta za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Zakon (o slobodi vjeroispovijesti) treba da nestane iz pravnog prometa i treba da dobijemo zakon koji je jednak za sve i koji treba da bude rezultat dogovora, odnosno društvenog konsenzusa jer jedino na taj način možemo naprijed", kazao je Bečić za Televiziju BN iz Bijeljine.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније