Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

06. 10. 2020. 11:09   >>  11:10 7

GP URA

"Izvještaj potvrdio zarobljenost CG "

Građanski pokret URA tvrdi da je novi izvještaj Evropske komisije potvrdio da je Crna Gora zemlja koja je bila zarobljena u pogledu evropskih integracija, pod vlašću DPS-a. Obećavali su da će kao dio nove vlasti istrajno i temljno raditi kako bi u što kraćem periodu, do 2025. godine, Crna Gora postala nova članica Evropske unije.

Iz ove partije napominju da već nekoliko izvještaja sa briselske adrese pokazuju stagnaciju Crne Gore u evropskim integracijama i da je to jedan od indikatora loše i potrošene politike koju je Demokratska partija socijalista personifikovala.

„Opet imamo ukazivanje na izostanak borbe protiv korupcije i kriminala, lošu situaciju u pravosuđu, medijima, javnim finansijama, održivom razvoju... Dakle, ono što se ponavlja godinama unazad ponovo je dobilo konture u novom izvještaju Evropske komisije“, napominju iz ove stranke.

Oni podsjećaju i da je Crna Gora zemlja koja najduže pregovara u istoriji evropskih integracija i da je do sada uspjela da zatvori svega tri pregovaračka poglavlja koja se zatvaraju po automatizmu.

„Obećavamo da ćemo kao dio nove vlasti istrajno i temljno raditi kako bi u što kraćem periodu, a vjerujemo do 2025. godine, Crna Gora postala nova članica Evropske unije. Resurse i potencijale za takav rad imamo i sve je na nama. Hoćemo li i dalje tavoriti izvan razvijenih zemalja evropske porodice ili biti njihov jednak i ravnopravan član“, saopštili su iz URE.

Kažu da će u novoj vlasti insistirati na beskompromisnoj borbi protiv kriminala i korupcije, reformi pravosuđa, održivom razvoju, demokratizaciji društva...

„Može Crna Gora da bude uspješna evropska priča a potrebni su samo odlučni koraci ka tom cilju. Cilju koji ćemo ubrzo dosegnuti“, zaključuju u URI.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније