Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda ]

06. 10. 2020. 06:33 >> 18:58
14

KNEŽEVIĆ

Abazović spreman da radi na povlačenju Zakona

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević sastali su se sinoć u Podgorici sa predsjednikom GP Ura Dritanom Abazovicem gdje su približili stavove o spornim pitanjima. To je sinoć za Pobjedu saopštio jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

 

“Tačno je da smo se vidjeli sa Abazovićem. U direktnim razgovorima napravljeni su značajni pomaci jer je Abazović kazao da je spreman da radi sa nama na povlačenju Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što je preduslov Demokratskog fronta za priču o formiranju vlade”, kazao je Knežević za Pobjedu.

Mandić i Knežević su prošle sedmice, u odvojenim razgovorima sa kandidatom za mandatara vlade Zdravicom Krivokapićem, zatražili – prije nego što bude formirana vlada – da se povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a da nakon toga država Crna Gora potpiše temeljni ugovor sa Sinodom Srpske crkve i patrijarhom Irinejem.

U međuvremenu je potpredsjednik GP Ura Filip Adžić saopštio da je Ura protiv povlačenja Zakona već samo za revidiranje spornih članova, što je blokiralo pregovore o formiranju vlade.

Abazović se nije izjašnjavao o navodima svog potpredsjednika.

Osim Adžića, protiv ukidanja Zakona bila je i Božena Jelušić, pa u parlamentu nije postojala većina potrebna za realizaciju inicijative Fronta.

Knežević je sinoć kazao daje „postignut napredak kada su upitan ju i principi na kojima će počivati buduća vlada”.

“O konkretnim imenima i kadrovima još riijesmo razgovarali, ali iskreno ne očekujem da bilo ko kadrira u DF-u sa strane”, zaključio je Knežević.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније