Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 10. 2020. 14:50 >> 14:51
8

MANDIĆ SA URBANOM

Ambasade da se ne miješaju u sastav Vlade

Ambasade ne treba da se miješaju u sastavljanje nove Vlade, poručeno je sa sastanka predsjednika Nove Srpske Demokratije Andrije Mandić i ambasadora Češke Karela Urbana.

Mandić je, kako se navodi u saopštenju, predočio da, nažalost, u Crnoj Gori postoje neki političari, koji vjeruju da je najbolje da se Vlada ove zemlje sastavlja u ambasadama velikih država.

"Neki bi voljeli da im kompletan spisak članova Vlade, uruče tamo, vjerujući da je to najpraktičniji način za vršenje vlasti. NOVA i Demokratski front smatraju da buduću vlast imaju pravo da konstituišu samo legitimni predstavnici naroda i da niko izvan njih tim poslom ne treba da se bavi. Građani Crne Gore su se svojim glasovima opredjelili na koji način treba da ih neko zastupa i predstavlja. Glasali su za ovdašnje političke predstavnike, a ne za bilo koga iz stranih Ambasada. Poštujući sebe, poštujemo i druge", kazao je Mandić. 

Ambasador se, kako navode iz partije, složio sa tim, objašnjavajući i da njima, u Češkoj, niko sa strane ne sastavlja Vladu niti pravi bilo kakve političke izbore, nego to rade njihovi građani i izabrani predstavnici građana.

Zaključili su da novu Vladu očekuju mnoge teške obaveze u popravljanju prethodnih loših vođenja poslova. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније