Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

02. 10. 2020. 18:03 >> 18:03
1

PRESKER BEČIĆU

CG partner Slovenije u NATO-u i na EU putu

Slovenija Crnu Goru vidi kao bliskog partnera kako u NATO-u, tako i na putu Crne Gore u EU, gdje joj Slovenija pruža svoju stalnu i aktivnu podršku i tako će biti i u narednom periodu, poručio je ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker u čestitki predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

"Odnosi između Crne Gore i Slovenije su zaista prijateljski i iskreni, bez otvorenih pitanja. Istinski želim da naše dvije zemlje i naši građani nastave svestrani razvitak i unapređenje odnosa na navedenim principima. Slovenija Crnu Goru vidi kao bliskog partnera kako u NATO-u, tako i na putu Crne Gore u EU, gdje joj Slovenija pruža svoju stalnu i aktivnu podršku. Tako će biti i u narednom periodu. Takođe, želim naglasiti da će se Ambasada Slovenije u Crnoj Gori i dalje zalagati za uspješno razvijanje odličnih odnosa između naše dvije zemlje na svim područjima saradnje", navodi se u čestitki. 

U odgovoru ambasadoru Preskeru, Bečić je istakao da su tradicionalno prijateljstvo naših država i naroda siguran temelj za dalji razvoj bilateralnih odnosa i svestrane saradnje u obostranom interesu.

Upravo su odlični međudržavni odnosi, navodi Bečić,  dodatno osnaženi vojnim i bezbjednosnim partnerstvom u okviru NATO saveza.

"Uvažena ekselencijo Presker, pomoć i podrška Slovenije evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore su dragocjeni, što nas dodatno ohrabruje da nastavimo sa reformama i uliva optimizam da će to dati rezultate koje očekujemo", navodi se u pismu Bečića.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније