Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

30. 09. 2020. 15:55   >>  16:43 1

BEČIĆ I MILAČIĆ

CG neće mijenjati spoljnopolitički put

Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put, već će nastaviti da radi na jačanju evropskih i evroatlantskih integracija, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

 

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, danas razgovarao sa novoimenovanom ambasadorkom stalnom predstavnicom Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, Slavicom Milačić.

Navodi se da je Bečić kazao da je uvjeren da bogato diplomatsko iskustvo Milačić garantuje da će upješno obavljati mandat i predano i efikasno raditi na unaprjeđenju postojećih i stvaranju novih oblika saradnje crnogorske Skupštine i relevantnih međunarodnih organizacija čije je sjedište u Ženevi.

Milačić je navela da dosadašnji rezultati na evroatlanstkom putu, Crnu Goru obavezuju da ostane otvorena ka proevropskoj politici i da uprkos nepovoljnom globalnom kontekstu nastavi sa ispunjavanjem obaveza prema Evropskoj uniji, u čemu je doprinos Skupštine od posebnog značaja.

Sagovornici su se osvrnuli i na važnost kontinuiranog učešća Skupštine u aktivnostima Interparlamentarne unije (IPU) kao značajne organizacije koja na globalnom nivou doprinosi jačanju parlamentarne diplomatije i multilateralizma.

"Predsjednik Skupštine je izrazio uvjerenje da će kroz formiranje stalnih delegacija crnogorski parlament nastaviti da aktivno doprinosi jačanju saradnje na međunarodnom nivou", kaže se u saopštenju.

Bečić je upoznao Milačić sa prioritetima novog saziva Skupštine i istakao da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će Skupština postati istinski i odgovoran partner Vladi.

On je naveo da samo kroz otvoren i principijelan dijalog Skupštine i Vlade može doći do istinskih reformi.

„Crna Gora neće mijenjati spoljnopolitički put već će nastaviti da radi na jačanju evropskih i evroatlantskih integracija i sprovođenju reformi koje će ubrzati naš put. Treba se okrenuti unutrašnjim reformama koje su preduslov ubrzanja cjelokupnog procesa“, zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније