Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 09. 2020. 16:42 >> 16:50
17

POLITIČKI SAVJET NSD

"Što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti"

Srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u Novoj srpskoj demokratiji (NSD) i Demokratskom frontu (DF), dali su ključni doprinos u rušenju režima i potpuno je očekivano da u vlasti budu zastupljeni srazmjerno tim rezultatima, ocijenio je Politički savjet NSD. Oni su istakli i da Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba što prije suspendovati.

 


Na sjednici Političkog savjeta NSD, koja je održana u Podgorici, poručeno je da sve strane, koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade, treba da ispoštuju izbornu volju građana.

“Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmjerno tim rezultatima”, zaključio je Politički savjet te partije.

Iz NSD saopšteno je da je Politički savjet zatražio da lideri NSD i DF-a preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom i da to od njih očekuju i svi njihovi glasači.

Na sjednici Političkog savjeta NSD poručeno je da je neophodno što prije suspendovati Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Potom, buduća Vlada mora da potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), poput onog potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom”, zaključeno je na sjednici.

Kako je poručeno, tek nakon toga treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane “sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC, nego i druge tradicionalne vjerske zajednice”.

“Politički savjet NSD okuplja brojne vodeće srpske intelektualce, koji su spremni da u potpunosti doprinesu razvoju i demokratizaciji Crne Gore”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније