Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

28. 09. 2020. 22:04   >>  22:04

ASK

Do sjutra da predaju izvještaje o kampanji

Politički subjekti koji su učestvovali na izborima 30. avgusta do sjutra su dužni da pripreme izvještaj o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora za izbornu kampanju, saopšteno je Agencije za sprječavanje korupcije (ASK).

Iz ASK-a su kazali da su prema Zakonu finansiranju poitičkih subjekata i izbornih kampanja, politički subjekti dužni da u roku od 30 dana od dana održavanja izbora, odnosno do sjutra, urade izvještaj sa pratećom dokumentacijom.

Kaku su objasnili Izvještaji se dostavljaju u elektronskoj i štampanoj formi na obrascima koje je utvrdila Agencija, i objavljuju se na internet stranici ovog organa.

Navodi se da je suštinska kontrola finansiranja političkih subjekata u izbornoj kampanji jedna od osnovnih zakonom propisanih nadležnosti Agencije.

"U toku izborne kampanje za izbore održane 30. avgusta, Agencija je u kontinuitetu pratila aktivnosti političkih subjekata i pružalaca usluga, pri čemu je za sada evidentirano 156 pružalaca usluga i kontrolisano 259 aktivnosti svih političkih subjekata u iznosu od 1.348.143 eura", kazali su iz ASK-a.

Agencija će, kako su rekli, na osnovu prikupljenih podataka o aktivnostima političkih subjekata, u skladu sa ranije sačinjenom metodologijom kontrole finansiranja političkih subjekata, sprovesti kontrolu potpunosti i tačnosti dostavljenih izvještaja političkih subjekata u roku propisanom Zakonom.

"O rezultatima analize izvještaja i podataka o izbornoj kampanji političkih subjekata, Agencija će informisati javnost u skladu sa zakonom", kaže se u saopštenju.

Navodi se da se obrasci mogu preuzeti i u sekciji “Korisnički servisi/Preuzimanje obrazaca” na internet stranici Agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније