Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Boka news ]

28. 09. 2020. 08:18   >>  08:17 2

PETKOVIĆ KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA

Danas konstitutivna sjednica SO Tivat

Uspostavljanje nove lokalne vlasti u Tivtu započeće danas konstitutivnom sjednicom novog saziva SO Tivat izabranog na lokalnim izborima 30. avgusta.

Od ukupno 32 odbornička mjesta u novoj SO, najviše mandata -13, imaće građanska lista Narod pobjeđuje (NP) koja će vlast formirati zajedno sa još dvije građanske liste – Bokeškim Forumom (BF) koja ima dva, i listom "Goran Božović-časno i odgovorno za boji Tivat" (GB) koja ima jednog odbornika. Njime će natpolovičnu većinu u SO davati jedan odbornik SDP koja je odlučila da ne uđe svojim kadrovima u lokalnu vlast tri građanske liste, već da im daje podršku u parlementu i uzme kontrolnu ulogu kroz učešće svojih kadrova u upravnim odborima opštinskih preduzea i ustanova.

Pored DPS-a koji ima 11 odbornika, u opozicione klupe se sele i druge dvije članice do sada vladajuće koalicije u Tivtu – SD i HGI koje obje imaju po dva odbornika.

Na današnjoj sjednici SO koju je sazvao odlazeći predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel (DPS), planirano je da bude izabran i novi predsjednik SO, a nova vladajuća koalicija je najavila da će za tu funkciju kandidovati predsjednika i nosioca izborne liste BF, Andriju Petkovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније