Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ (Pobjeda) ]

26. 09. 2020. 19:31   >>  19:30 26

CAREVIĆ

"Normalno da popovi dezinfikuju Opštinu"

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da je osveštavanje prostorija Skupštine opštine, nakon što je izabran za prvog čovjeka grada, uobičajen čin, te da je time izvršena "dezinfekcija, dezinsekcija i demonizacija Opštine".

"Ja sam to uradio zbog 5.700 glasova koji su podržali listu "Za budućnost Budve". To je za vjerujućeg čovjeka koji je u vjerujućoj crkvi i koji poznaje kanon, uobičajen čin. To je meni potpuno normalno. Teško je razgovarati sa ljudima koji nisu vjerujući. Ono što je sigurno - ako u Opštini može da boravi policija, paravojne formacije i koriste suzavce, mislim onda da je kvalitetnije da borave naši sveštenici", rekao je Carević za RTV Budva.

On smatra taj potez primjerenim poslije svega što se dešavalo u Budvi. Osvrnuo se i na prozivke iz pojedinih partija, naročito osude koje su stigle iz Građanskog pokreta URA.

"Čudno je kada to čujemo iz GP URA. Vidjeli ste da je njihov lider mogao da boravi u Ostrogu kada je u pitanju borba oko fotelja. I to je normalno. Ne vidim što je toliki problem ako pop dođe u opštinu. To je dozvoljeno, smatram da svako isto može da uradi", naglasio je Carević.

Prema njegovim riječima, nepristojno je vjerniku uskraćivati ta prava i ističe da mu ne bi smetalo da isto urade pripadnici drugih vjeroispovijesti.

"To je izraz građanske Crne Gore, a ne ovakve kritike", poručio je Carević.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније