Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina ]

26. 09. 2020. 08:22 >> 08:22
57

ZAHTJEV SD-A

Izjasnite se o stavovima Krivokapića o Kavaji

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) obratile su se Delegaciji Evropske unije u Podgorici, ambasadama SAD i Velike Britanije sa zahtjevom za stav o izjavi kandidata za mandatara Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića povodom snimka dočeka osuđenog teroriste Nikole Kavaje.


SD u dopisu ambasadama, u koji je Pobjeda imala uvid, navodi da se domaća i međunarodna javnost mora nedvosmisleno odrediti prema snimku i izjavama Krivokapića nakon toga, jer se u suprotnom, buduća vlast amnestira bilo kakve odgovornosti.

"Nije cilj sabotaža konstituisanja buduće vlasti, već njena odgovornost na koju se kontanstno poziva. Snimak dočeka Kavaje je nedavno izazvao buru u javnosti, između ostalog zato što je na njemu i predloženi kandidat nove skupštinske većine za mandatara Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić", piše SD.

U dopisu se posebno potencira da se Krivokapić, koji pretenduje da u ime nove skupštinske većine obavlja funkciju premijera, nije ogradio od poruka sa tog snimka, a posredno afirmisao djelovanje glavnog aktera na tom snimku.

Navodi se da bi dobar početak rada nove vlade bio jasan otklon od takve politike i poruka sa tog jezivog snimka.



"No, gospodin Krivokapić ne da se nije jasno ogradio i osudio najmračnije ispade fašizma i ultranacionalizma, već je javnosti sasvim nehajno saopštio da je Kavaja, kao osuđeni terorista i simbol jedne zastrašujuće politike i ideologije zapravo: "simbol otpora na ovim prostorima prema jednom diktatoru", navodi se u pismu.

I tu, kako navodi SD, nije kraj.

"Naime, gospodin Krivokapić je za Kavaju, otmičara američkog aviona i čovjeka koji je planirao atentat na Jospia Broza Tita dodao pitanje "kakav je on (Kavaja) terorista, da li je nekoga ubio?", navodi se u dopisu.

U pismu se dodaje da ovakav stav čovjeka koji namjerava da obavlja jednu od najznačajnijih državnih funkcija očigledno znači implicitno podržavanje sumanute ideologije i da je krunski dokaz da je u Crnoj Gori već, za jako kratko vrijeme, stvorena patološka atmosfera u kojoj su ovakve izjave normalne i očekivane, čak i od ljudi planiranih za najviše funkcije.

Пратите нас на

Коментари57

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније