Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ rtcg.me ]

25. 09. 2020. 15:42   >>  20:41 16

BEČIĆ

"Nikada ne bih osveštao prostorije Opštine"

Komentarišući to što su sveštenici SPC juče osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika, šef Parlamenta Aleksa Bečić kazao je da on to nikada ne bi uradio, jer se zalaže za građansku državu.

“Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vjere ili one nacije. Ja se borim protiv tih vrsta generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu, tako da ja nikada ne bih postupao na takav način”, naveo je Bečić za TVCG.

U intervjuu za Televiziju Crne Gore Bečić je kazao i da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastriru Ostrog, te da je riječ o neformalnom susretu.

“Nijesam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, naveo je Bečić.

Protiv rušenja mauzoleja, vjerujem u pomirenu Crnu Goru

Bečić je komentarisao izjavu mitropolita Amfilohija koji je kazao da će graditi kapelu na Lovćenu. Jasan je Bečić bio da je protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu.

“Ja sam apsolutno protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, sve druge ideje treba da prođu test nadležnih organa, a Skupština Crne Gore svakako nije za to nadležna. Ja sam za one ideje koje mire spajaju, koje homogeniziju i vode nas u sigurnu budućnost”, naveo je Bečić.

On vjeruje da se crnogorsko društvo može brzo pomiriti.

“Ja jedino vjerujem u građansku i pomirenu Crnu Goru i neću stati dok to ne bude tako”, naveo je Bečić.

Sa ambasadorima zapadnoevropskih zemalja, i prije i nakon izbora je, kako kaže imao stalnu i kvalitetnu komunikaciju.

“Nijesam primjetio pokušaj nedozvoljenog uticaja ili sugestije, to je kvalitan i partnerski odnos, odnos međusobnog uvažava na principijelnim osnovama”, naveo je Bečić.

Bečić je kazao i da je protiv gašenja bilo kojeg medija.

To što dio poslanika DF-a nije bio u sali, kada je na konstitutivnoj sjednici izvođena himna, on je kazao da bi volio da, kao to što on čini, svi poštoju himnu. Ponovio je i objašnjenje dijela poslanika DF-a na tu temu.

Kaže da će se boriti za to da Parlamentu vrati kontrolnu ulogu.

“Izbor potpredsjednika Parlamenta stvar je političkog dogovora i vidjećemo da li će to biti dio političkog paketa zajedno sa dogovorom oko kadrovskoh rješenja u Vladi ili će se nešto ranije svrori uslovi za izbor”, naveo je Bečić i dodao da je naredni korak formiranje poslaničkih klubova, pa Administrativnog odbora.

 

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније