Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2020. 12:25 >> 12:25

OČEKUJE SARADNJU VLASTI

Medenica čestitala Bečiću izbor

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, čestitala je Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Parlamenta, izrazivši uvjerenje da će on biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u Crnoj Gori, u kojem je sudska vlast samostalna i nezavisna, lišena uticaja zakonodavne i izvršne vlasti.

"Nadam se da ćete crnogorskom parlamentu donijeti mudrost, interes za sprovođenjem demokratskih procesa u društvu, kao i spremnost za primjenu započetih reformi u oblasti evropskih integracija. Vjerujem da ćete biti promoter sistema ustavne podjele vlasti u Crnoj Gori, u kojem je sudska vlast samostalna i nezavisna, lišena uticaja zakonodavne i izvršne vlasti", navodi se u čestitki.

Medenica ističe da očekuje saradnju sve tri vlasti.

"Očekujem da će sve tri vlasti držati svaku odgovornom u interesu društva kao cjeline i međusobno sarađivati, pogotovo imajući u vidu da se sudstvo stara da zakoni budu u skladu sa svim relevantnim ustavnim odredbama i pravnom tekovinom Evropske unije", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније