Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2020. 15:13   >>  15:14 4

ZIROJEVIĆ

Performans u opštini Budva bruka za CG

Nažalost je Budva, u 21. vijeku, od metropole crnogorskog turizma postala centar teokratske Crne Gore, kazao je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević. Osveštavanje i performans unutar zgrade opštine Budva, kako kaže, je bruka za savremenu Crnu Goru.

Naglasio je da je nevjerovatno da se u jednoj ustavom definisanoj građanskoj i sekularnoj Crnoj Gori, dešavaju ovakve retrogradne aktivnosti.

''Iz dana u dan građanska, multietnička, sekularna, suverena i samosvjesna Crna Gora tone sve dublje i dublje u ponor. I sa kojim će sada argumentom tzv. građanske partije da izađu pred lice javnosti? O kojem mi “istorijskom” sporazumu više pričamo? Do kojeg nivoa licemjernosti idu pozivi manjinskim narodima da budu dio nove “oslobodilačke” vlasti? O kakvom pomirenju i eliminisanju podjela se priča? O kojoj svijetloj budućnosti Crne Gore neko ima obraza da priča?'', poručuje Zirojević.

Istakao je da je posebno iritirajuće licemjerstvo onih koji “osuđuju” ovaj događaj, a sa istim tim političkim strukturama, pod pokroviteljstvom ovih koji su im sada u opštini Budva toliko zasmetali, žele da grade bolju i oslobođenu Crnu Goru.

''A kako su prije dva dana u crnogorskom parlamentu uzbuđeni “oslobodioci” besomučno ponavljali tezu da su u pitanju istorijski dani, svima njima poručujemo da je istorija surova i ne prašta. Nikada. I nikom! Pa neće oprostiti ni ovu prevaru svih onih državotvornih birača koji su željeli drugačiju, a ne drugu Crnu Goru'', zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније