Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 09. 2020. 16:44   >>  16:44 5

KOVAČEVIĆ

"Ne kvariti odnose sa Srbijom"

Poslanik koalicije Za budućnost Crne Gore Marko Kovačević zamolio je ljude iz tima profesora Zdravka Krivokapića da kroz svoje javne nastupe ne kvare odnos buduće vlasti u Crnoj Gori sa Srbijom.

"Mi smo se svi, uključujući i profesora Krivokapića, u kampanji obavezali i obećali građanima da ćemo kao vlast imati najbolje moguće odnose sa svima u regionu, a poseban akcenat je stavljen na Srbiju. Zato nam ne koristi da se upuštamo u paušalne ocjene o odnosima predsjednika Srbije sa Milom Đukanovićem, za koje nisu izneseni jasni i konkretni dokazi", navodi Kovačević.

Ističe da to nije u interesu najvećeg broja glasača te koalicije.

"Da bi se ti odnosi poboljšali oni moraju biti ostvareni kroz dobru i relaksiranu komunikaciju sa najvažnijim državnim adresama u Srbiji.  Nije prirodno da posle izbora negativne komentare na račun predsjednika Srbije iznose i Milo Đukanović i savjetnici profesora Krivokapića i to u oba slučaja bez dokaza. To može da priliči ljudima koji bez obaveza prema državi i čitavom društvu u skladu sa svojim subjektivnim osjećajem neobavezno komentarišu takve stvari u ličnim razgovorima ili preko društvenih mreža ali ne i onima koji žele da na ozbiljan način vode međunarodnu politiku Crne Gore u periodu pred nama", piše u saopštenju.

Kovačević naglašava da je ovo dobronamjerna sugestija. 

"Politiku krivice Srbije i svake vlasti u njoj za sve što se ovdje dešava, a koju je vodio DPS, moramo poslati u prošlost zajedno sa tom partijom i njenim predsjednikom", zaključuje se. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније