Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2020. 20:32   >>  25. 09. 2020. 06:45 2

DELI ZA TVCG

EP očekuje podršku nove Skupštine

Evropski parlament najglasniji je zagovornik pridruživanja i proširenja unije, ali u tom smislu očekuje i veliku podršku novog crnogorskog Parlamenta, kaže za TVCG poslanik EP, Andor Deli. I Deli ističe da je važno da se što prije formira državno rukovodstvo, kako bi se ubrzanim tempom nastavile reforme koje bi omogućile članstvo u EU. Povodom konstituisanja novog parlamenta oglasili su se i izvjestilac EP za CG Tonino Picula i kopredsjedavajući parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Vladimir Bilčik, koji su čestitali Aleksi Bečiću i poručili da očekuju da nova vlast nastavi nad na evropskoj perspektivi.

Evropska narodna stranka izuzetno pomno pratila je izbore u Crnoj Gori, i očekuje dobru saradnju sa novim sazivom parlamenta, kaže za TVCG mađarski poslanik Andor Deli.

"Zadovoljni smo sa ogromnom izlaznosću građana Crne Gore, smatramo da za jednu zemlju koja je najviše uzanpredovala u otvaranju pregovaračih poglavlja što se tiče evropskog pridruživanja važno da se što prije fromiraju rukovodstva, kako parlamenta tako i buduce vlade i u tom smislu podzdravljamo izbor Alekse Bečića za predsjednika novog saziva Parlamenta", navodi Deli.

Izvjestilac iz sjenke za Crnu Goru iz najjače stranke u parlamentu kaže da se sada očekuje nastavak zajedničkih aktivnosti kroz delegaciju za stabilizaciju i pridruživanje. Poručuje da je EP najglasniji zagovornik prošorenja, ali da očekuju podršku i od druge strane.

"Smatramo da je mjesto Crne Gore u EU da cio region Zapadnog Balkana treba da se pridruži EU i to u dogledno vrjeme i u tom slislu očekujemo velike napore novog rukovodtva da psotoji brz konitunutet u radu i da ne postoji zastoj zbog novih promjena."

Deli naglašava da je veoma bitno da se sprovedu reforme i da je ubijeđen da će psotojati politička volja, kako sa strane vlasti, tako i opozicije, da se održi isti tempo ili čak ubrzaju transformacije koje će omogućiti članstvo u EU.

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula saopštio je za RTCG od novog saziva Skupštine Crne Gore očekuje kontinuiranu i produktivnu saradnju, te predan rad na napretku Crne Gore, pogotovo u ključnim poglavljima u pregovorima s EU  >>> 

I kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za Stabilizaciju i pridruživanje sa Crnom Gorom(POSP), Vladimir Bilčik, čestitao je Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Parlamenta Crne Gore >>> 

Za konsitituisanje novog parlamenta i izbor Alekse Bečića za predsjednika, glasalo je 45 poslanika od ukupno 81, koliko broji crnogorska skupština.

TV prilog: Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније