Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 09. 2020. 20:19   >>  20:19 1

VUKADINOVIĆ

"Bečić prava ličnost za prvog čovjeka Parlamenta"

Analitičar Srđan Vukadinović za Dnevnik TVCG ocjenjuje da je lider koalicije “Mir je naša Nacija” Aleksa Bećič prava ličnost za mjesto prvog čovjeka Parlamenta jer je, kako objašnjava, umjereni političar. I dok konstatuje nekoliko fenomena jučerašnjeg zasjedanja, Vukadinović ističe da DPS koja je sada u opozciji mora da shvati da joj je potrebna i nova strategija i novi ljudi.

Novi predsjednik Paralmenta Aleksa Bečić prava je ličnost za tu funkciju , smatra analitičar Srđan Vukadinović.

"Sigurno da je Aleksa Bečić jedna prava ličnost za to mjesto. To je umjereni političar koji za svog mandata nije zastupao ekstremne stavove i radikalne stavove", navodi Vukadinović.

"Manjine uvijek prate vlast i to je sasvim normalno, vidjelimo smo u Hrvastkoj srpska manjina je otišla sa HDZ-om iako su proživjeli oluju.Medjutim ovdje ćemo vidjeti kada bude formiranje izvršne vlasti jer su predstavnici Bošnjačke stranke rekle da će podržati vlast sa Urom i to je juče bilo u skupštini ali da li će podržati sa Demokratskim frontom to ćemo vidjeti", dodaje on.

Ipak, glavni utisak na Vukadinovića nakon konstituisanja Parlamenta ostavila su kako kaže dva fenomena.

"Na jednoj strani to je pokušaj uvođenja teokratizacije cg društva na mala vrata,a na drugoj strani to je fingirana ili sofisticirana politička korupcija gdje jedna partija sa četiri poslanika pokušava da dominira cjelokupnim političkim ambijentom Crne Gore."

Sada, kaže Vukadinović, slijedi teži posao i formiranje izvršne vlasti,a nje kako smatra ne može biti bez kadrova Demokratskog front.

"Te vlade nema bez Andrije Mandića,Milana Kneževića i bez Nebojše Medojevića to su političari koji su godinama nosili taj opozicioni teret. To moraju znati kako ovi koji su instant partija tako i ova ambasadizacija koja pokušava da svojim uplivom kreira vlast", navodi analitičar.

Zbog prekompozicije nakon izbora ali svih dešavanja koja su uslijedila, Vukadinović smatra da bi opoziciona Demokratska partija socijalista trebalo da shvati da su joj potrebni nova politička strategija, ali i novi ljudi.

TV prilog: Biljana Rovčanin, TVCG 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније