Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

24. 10. 2013. 11:24 >> 11:24
5

LOKALNI IZBORI

Radonjić: SDP-ovci ne znaju gdje žive

Nastavlja se prepucavanje predstavnika DPS-a i SDP-a na Cetinju. Nakon jučerašnjeg saopštenja cetinjskog SDP-a, koji se odnosi na pitanja obrazovanja i mladih, kandidat za odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje i predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinje Mihailo Radonjić ocijenio je da je reakcija predstavnika OO SDP Cetinje ili zakašnjela, ili proističe iz njihovog opšteg neznanja i neinformisanosti o lokalnoj zajednici u kojoj žive.

 

 

 „Taj zaključak lako je donijeti kada uvidimo da iz SDP poručuju da će se izboriti za uvođenje besplatnog prevoza za studente i učenike sa Cetinja ka drugim gradovima. Jer, da su imalo upućeni, potpisnici bi znali da taj vid prevoza, prevashodno zahvaljujući gradskoj vlasti, postoji već duže vrijeme. Štaviše, i sami, kao studenti, možemo potvrditi da je tako“, rekao je Radonjić.

Problem je, kako je kazao, očito u tome što interese učenika, studenata i mladih i njihove probleme pokušavaju predstavljati oni koji to nijesu.

„Pa se dogodi i 'neinformisanost'. Naravno, predstavnike SDP, naprasno zabrinute za obrazovanje, pitali bi da li su, slučajno, zapazili da je u međuvremenu na Cetinju otvorena jedna nova fakultetska jedinica? Ili da je prošle godine, upravo zahvaljujući naporima gradske vlasti, izbjegnuta selidba jednog umjetničkog fakulteta sa Cetinja? Ili, za njih, primjer 'neulaganja' u obrazovanje predstavlja 20 miliona eura vrijedan projekat gradnje Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti? Ili, za njih, primjer neuspjeha predstavlja to što svake godine na Cetinju biva rekonstruisan ili izgrađen po jedan novi objekat u svrhu edukacije i brige o mladima? Prošle godine, to je bila Srednja mješovita škola, a ove godine već postoji i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, istakao je Radonjić.

On je poručio da će se na Cetinju i ubuduće raditi.

„Završićemo gradnju Univerzitetskog kompleksa i on će biti među najimpresivnijim umjetničkim akademskim cjelinama u regionu. Cetinje će uskoro biti i sjedište novih akademskih i obrazovnih institucija. A, naravno, rad i podrška postojećim obrazovnim ustanovama, njihovim učenicima i studentima, biće nastavljena. A vrli dušebrižnici će, kao i do sad, za cetinjsko obrazovanje učiniti toliko da jednom u četiri godine objave saopštenje u predizborne svrhe. U ime mladih, hvala im na tome, ali zakasnili su“, poručio je Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније