Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 09. 2020. 21:33 >> 21:37
5

DEMANTI DEMOKRATA

"Nijedna funkcija nije podijeljena"

Pregovori o formiranju vlasti tri koalicije, koje su osvojile većinu na izborima, su u toku i do ovog trenutka niti jedna od funkcija nije ušla u raspodjelu, pa ni funkcije mandatara i predsjednika Skupštine. Ovim je Demokratska Crna Gora demantovala informaciju agencije Mina da bi mjesto predsjednika Skupštine trebalo bi da pripadne Demokratskoj Crnoj Gori, odnosno lideru Demokrata Aleksi Bečiću.

"Nije nam poznato iz kojih motiva se saopštava nešto o čemu još nijesmo pregovarali. Pregovori se vode još uvijek na nivou opštih principa, a ne u pojedinostima. Do ovog trenutka niti jedna od funkcija nije ušla u raspodjelu, pa ni funkcije mandatara i predsjednika Skupštine. Ovim demantujemo informacije koje su objavljene. Zna se demokratski princip, ali to mora biti takođe stvar dogovora. Zato Demokrate od početka ovog procesa ne komentarišu sadržaj pregovora", navodi se u saopštenju koje potpisuje Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

Istakao je da svi akteri pregovora pokazuju zavidan nivo stabilnosti i konstruktivnosti.

"Ponavljamo, da do ovog trenutka nije dogovoren niti mandatar, niti predsjednik Skupštine, bez obzira što je atmosfera na sastancima dobra i kolegijalna, među svim akterima", piše u saopštenju.

Sjednica Skupštine na kojoj će biti verifikovani poslanički mandati zakazana je za srijedu.

Iz nove većine ranije su saopštili da očekuju da će se do tada dogovoriti kako bi na sjednici bio izabran predsjednik Skupštine.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније