Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 09. 2020. 11:14 >> 11:27
9

DF I MEDOJEVIĆ

"CG je na putu duhovne i ekonomske obnove"

Crna Gora nalazi se na putu duhovne, moralne i ekonomske obnove i kreće u proces stvaranja pravne države, poručuju iz DF-a.

DF je reagovao na intervju predsjednika Đukanovića koji je kazao će se za Crnu Goru boriti i šumi ako bude trebalo.

Iz DF-a su poručili da nema sumnje da je Đukanović u posljednjem intervjuu pokazao opozicioni talenat i da je dobro što prihvata realnost i relativno brzo se prilagođava na taj status.

“Očigledno je da pojačanom retorikom, koja i jeste svojstvena opoziciji, pokušava da homogenizuje svoje preostalo biračko tijelo, u situaciji kada se DPS raspada po šavovima. Odatle i one oštre opozicione formulacije, jer valjda u sadašnjoj vlasti niko nije očekivao da ga Đukanović hvali, već on prosto spašava što se spasiti može”, kazao je poslanik DF-a Jovan Vučurović.

On navodi i da to što Đukanović govori sa pozicije predsjednika i nije neka težina, imajući u vidu ovlašćenja koja su mu na raspolaganju.  

“Ono što je važno je da se Crna Gora nalazi na putu duhovne, moralne i ekonomske obnove, da kreće proces stvaranja pravne države, obračun sa kriminalom i korupcijom, polaganje odgovornosti za učinjeno u proteklim decenijama. Dakle, na novoj vlasti je da izgradi institucije koje su decenijama bile zarobljene i u partijskim rukama, i koje će se uspješno izboriti sa svim izazovima, a opozicija ima pravo da se za svoje ideje bori svim demokratskim sredstvima i to niko ne smije da joj uskrati”, naveo je Vučurović.

Kaže i da nova vlast moramo pokazati širinu i razumijevanje prema drugačijem mišljenju

“Naše je da konkretno i uporno ukazujemo na sve promašaje prethodne vlasti i očekujemo odgovornost za one koji su radili nezakonito”, poručio je Vučurović.

Medojević: Obavijestio sam NATO da nam treba podrška

Lider PzP-a Nebojša Medojević kaže da su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i DPS-a najveća prijetnja miru i bezbjednosti.

“Obavijestio sam moje prijatelje u NATO da nam treba snažna politička, finansijska kadrovska, operativna i tehnička podrška za borbu protiv ove hobotnice”, naveo je Medojević.

Kaže i da je sada na djelu nova demokratska i slobodna Crna Gora za koju su se borili svi suverenisti i Crnogorci.

“Đukanović i njegova organizacija će se morati na to navići. Inače će se suočiti sa snagom države i institucija oslobođenih okova. Živjela slobodna i demokratska Crna Gora!”, zaključio je Medojević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније