Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2020. 12:52 >> 12:53
10

U SOFIJI

Samit zapadnobalkanske šestorke u novembru

Lideri regiona Zapadnog Balkana sastaće se na Samitu zapadnobalkanske šestorke, koji će biti održan 10. novembra u Sofiji, saznaje TVCG u Briselu. Glavna tema samita je stvaranje regionalnog zajedničkog prostora.

Predstavnici lidera regiona razvijaju novu viziju regionalnog ekonomskog prostora, pretvarajući ga u regionalno zajedničko tržište. Taj plan lideri bi trebalo da usvoje na Samitu zapadnobalkanske šestorke koji će biti održan 10. novembra, saznaje se u Briselu.

Plan bi trebalo da bude strukturiran oko četri slobode i konkretnih mjera koje će donijeti opipljive koristi kompanijama i građanima regiona, smanjene prekograničnih bankarskih naknada, ukidanje tehničkih barijera u trgovini, usklađivanje investicionih politika, priznavanje profesionalnih kvalifikacija širom regiona, podsticanju e-trgovone i sl, navode u Komisiji.

Taj plan je pripremnjen zajedno sa regionalnim savjetom za saradnju i CEFTA sekreterijatom, u bliskoj saradnji sa EK, koja nudi finasijsku i tehničku podršku procesu.

Ivan Mijanović, dopisnik TVCG iz Brisela

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније