Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2020. 12:44 >> 12:45
2

ZOGOVIĆ ODGOVORIO KATNIĆU

"Stankovićevo ćutanje, dokaz da sam u pravu"

Poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović je istakao da je gotovo nevjerovatno da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odgovara na saopštenje u kojem se on obratio VDT-u Ivici Stankoviću. Time je, kako kaže, dodatno potvrdio ono što zna čitava Crna Gora, da je Katnić ustvari neformalni gospodar crnogorskog tužilaštva.

Reagovanje Milivoja Katnića, kako ističe Zogović, govori da se crnogorsko tužilaštvo nalazi u metastaziranoj fazi.

"A da sam u pravu, dokaz je ćutanje Stankovića na brutalne zloupotrebe službenog položaja Katnića, zbog kojih smo postali predmet međunarodne pažnje. Zato ću se i obratiti Milivoju Katniću da objasni crnogorskoj javnosti nekoliko nepobitnih činjenica zbog kojih je zaslužio krivično pravno gonjenje po službenoj dužnosti. Kako je moguće da su nakon njegovih naredbi o proširenju istrage i optužnica protiv Džozefa Asada, Arona Šaviva, Duška Kneževića i drugih, trajno povučene crvene Interpolove potjernice za njima, uz jasno obrazloženje da se radi o politički motivisanim postupcima? Kako je moguće da general Bratislav Dikić i Džozef Asad koji se nikad nijesu sreli u životu, imaju gotovo identičan iskaz o tome kako im je Milivoje Katnić prijetio dugogodišnjim robijama i progonom ako lažno ne optuže Andriju Mandića i Milana Kneževića? Kako je moguće da su iskazi Džozefa Asada i Bratislava Dikića o represiji kroz koju su prošli od Milivoja Katnića, postali sastavni dio spisa predmeta u postupku koji se vodi na Apelacionom sudu iako ih je GST nazvao lažnim i izmišljenim? Kako je moguće da su kroz isti "tretman" prošli i vozači Duška Kneževića od kojih je Katnić takođe zahtijevao da izjave kako su konvertovali dolare u eure za potrebe DF-a, i ako je čitava Crna Gora vidjela kroz snimak Miga Stijepovića da su to radili za DPS? Kako je moguće da Milivoje Katnić generala Bratislava Dikića sedamnaest puta dovodi na saslušanje i prisiljava ga da optuži Andriju Mandića i Milana Kneževića, a da o tome nijednom ne obavijeste njegovog advokata, ali obavijeste Viši sud koji je prećutao ovo krivično djelo Katnića? I na kraju, kako je moguće da sve ovo zna Ivica Stanković, a da ne preduzme nijednu radnju po službenoj dužnosti kako bi procesuirao Milivoja Katnića? Odgovor će ubrzo biti jasan crnogorskoj javnosti, samo se nadam da će nakon toga i Stanković i Katnić podnijeti ostavke", istoče se u reagovanju.

Što se tiče bojazni Milivoja Katnića da će sad značajan broj lica koja su pod prisilom potpisala sporazume o krivici, zatražiti ponavljanje postupka, jer su trpjeli represiju od strane GST-a i njegovih specijalnih tužilaca, to, kako kaže Zogović, već nije u nadležnosti političara već nezavisnih sudova koji će se baviti tom materijom.

"A ako je Katnić sa specijalnim tužiocima sve radio po ZKP-u, onda nema razloga za zabrinutost, mada ja kao diplomirani pravnik, njegovo jučerašnje obraćanje javnosti, doživljavam kao iznošene odbrane. A on kao vrstan i dokazani pravnik ima pravo da se brani sam, ali isto tako treba da zna, da sve što je izjavio i bude izjavio može biti korišteno u postupku protiv njega", zaključuje se u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније