Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2020. 08:41   >>  10:43 5

ČESTITKE ĐUKANOVIĆA I MARKOVIĆA

Nikšić pokretač razvoja Crne Gore

Predsjednici države, Vlade i Skupštine, Milo Đukanović, Duško Marković i Ivan Brajović uputili su čestitke povodom 18. septembra - Dana Opštine Nikšić, predsjedniku Veselinu Grboviću, predsjedniku Skupštine opštine Radivoju Nikčeviću, odbornicima Skupštine opštine i svim građanima Nikšića.

"Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje i dostignuća, duboko su utkani u istoriju Nikšića, bez koje se slavna crnogorska istorija ne može ni zamisliti. Hrabrost, patriotizam i preduzimljivost građana, učinili su Nikšić pokretačem razvoja cijele Crne Gore, i u velikoj mjeri uticali na oblikovanje današnje moderne nezavisne države, sa dinamičnim ekonomskim i demokratskim napretkom, članice NATO-a i lidera u pregovaračkom procesu sa EU", naveo je Đukanović.

Kako ističe Đukanović, Nikšić iz godine u godinu dobija sve više izgled savremenog urbanog centra, nastavljajući da njeguje preduzetnički duh, epitet grada kulture i stvaralaštva, kao i vjesnika novog tehnološkog razvoja.

Kaže da ti uspjesi svjedoče o jasnoj strateškoj viziji koja je ostvarena i na državnom i lokalnom nivou, što će vjeruje dodatno motivisati i državne organe da gradu pod Trebjesom posvećuje posebnu pažnju.

“Uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID-19, čije su posljedice drastično pogodile i Crnu Goru, uvjeren sam da će postignuta ekonomska održivost, završeni i započeti projekti na teritoriji opštine, kao i adekvatna valorizacija privrednih i ljudskih resursa, biti garant bolje budućnosti Nikšića, a time i cijele države. Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, zaključio je Đukanović.

Marković je naveo da Nikšić, i u danima velikih izazova pandemije koronavirusa, pokazuje sposobnost da obezbijedi efektivnu zdravstvenu zaštitu i sigurnost svojim građanima.

"Uvjereni smo da će lokalna zajednica u saradnji sa državnim institucijama, osigurati da zdravstvenu krizu prebrodimo sa što manje posljedica", navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Kako se dodaje, ulaganja u grad pod Trebjesom, u njegovu ukupnu društvenu infrastrukturu čak i u vremenu ekonomske krize, učiniće Nikšić još privlačnijum za razvoj naše privrede i preduzetništva, otvaranje novih radnih mjesta i bolji život građana.

"Uvjeren sam da će završetak kapitalnih projekata, započetih u mandatu ove Vlade, pozicionirati Nikšić kao lokomotivu razvoja crnogorske ekonomije", piše u čestitki Markovića.

Brajović je poručio da Nikšićani sa puno razloga i ponosa obilježavaju Dan opštine kao simbol slobodarskog duha, antifašističke borbe i sjećanja na svoje hrabre sugrađane, među kojima je više od hiljade dalo svoj život.

"Slijedeći njihove ideale, Crna Gora je danas građanska, NATO država na evropskom putu, čemu je savremeni Nikšić davao puni doprinos, a opština je uz sve izazove savremenog doba stvarala pretpostavke za moderan industrijski, univerzitetski, turistički centar", kazao je Brajović.

Kako je naveo, ove godine Nikšić svoj praznik dočekuje suočen sa velikim zdravstvenim izazovom očuvanja zdravlja građana, protiv kojeg se bori Crna Gora i cijeli svijet.

"U uvjerenju da će sve svoje borbe kao i do sada dobiti mudrošću i odgovornošću, srdačno čestitam Dan opštine Nikšić i upućujem najbolje želje", navodi se u čestitki Brajovića.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније